Maria Aurèlia Capmany: Feliçment, jo soc una dona.

Pregunta teòrica

Entre els capítols 8 i 15 es fa un llarg recorregut per la història del segle XX, amb incidència en la societat burgesa i el lloc que hi té la dona. Després d'haver llegit tota l'obra, expliqueu quins valors burgesos (un o dos) ataca especialment la novel·lista. Serviu-vos d'un fragment concret que il·lustri la vostra argumentació. No oblideu de presentar la citació tipogràficament. Fragment escrit entre "cometes" i referència bibliogràfica: autora, títol (en cursiva), lloc d'edició, editorial i pàgina.

Extensió de l'argumentació: 8-10 línies.

Extensió del fragment: un paràgraf de la novel·la com a màxim.

SOLUCIONARI

Cal referir-se al terme: "l'àngel de la llar": que indica el comportament social d'inferioritat i submissió a què se subjecta la dona.

També cal fer referència a la lluita feminista que Capmany porta  a terme als anys 60 i 70 i com es relaciona amb les noves generacions: la dels anys 70 en què té lloc l'emancipació de les dones. Consulteu el llibre electrònic.

Insisteixo: cal sortir del text per comentar-lo, relacionar-lo amb la teoria. L'obra de Capmany és una novel·la d'idees, no psicològica.

Darrera modificació: dimecres, 30 de gener 2019, 09:56