Lliurament 1

Per a realitzar les activitats d'aquest lliurament haureu de procedir de la següent manera:

 

  • Per a consolidar el que s'hi exposa també podeu consultar el llibre de text (opcional):

Llegiu les pàgines de la 6 a la 50 del llibre de text:

1. LA CIRCUMFERÈNCIA.

No cal que memoritzeu el contingut d'aquest apartat. Tot i que és interessant el que s'hi exposa.

ARC CAPAÇ:

Aquest procediment, resultarà imprescindible per a la resolució de les activitats proposades per aquesta unitat i com a eina per a posteriors aplicacions. És molt important que consolideu el concepte i la realització.

En teniu l'explicació a la pàg 9 Fig. 6 del llibre i a l'apartat Recursos de l'aula:

2. TRIANGLES.

Elements: Tampoc heu de memoritzar-ne el contingut tot i que és interessant que en feu una lectura detallada per a conèixer quins són. La majoria de dades dels exercicis proposats, són valors d’aquests Elements.

 

3. CONCEPTE I TIPUS DE TRANSFORMACIONS GEOMÈTRIQUES.

Llegiu el tema. No cal estudiar-ne els continguts.

A la fig. 41 pàgina 29 del llibre, Circumferències tangents a dues rectes passant per un punt (PPR), trobareu el procediment per a resoldre l’exercici.

Repasseu el concepte de SIMETRIA (pàg.15). Pot ser:

    1. Axial (respecte a un eix)
    2. Central (respecte un punt).

4. HOMOLOGIA.

En teniu l'aplicació en l'exemple de la fig. 46 pàgina 32 del llibre, Transformació afí de la circumferència en el·lipse, trobareu el procediment per a resoldre l’exercici proposat en el lliurament. Aquest procediment és molt útil per a dibuixar el·lipses donats els diàmetres conjugats (com bé sabeu, la única manera de dibuixar una el·lipse, és a mà alçada havent trobat punts inicialment).

A Recursos hi ha un tutorial on s'aplica aquest mètode per a dibuixar el·lipses:

 

 

Lliurament de les activitats:

  1. Un cop familiaritzats amb els continguts del lliurament, realitzeu les activitats que trobareu en l'apartat ACTIVITATS D'AVALUACIÓ.
  2. Els exercicis caldrà resoldre'ls en els fulls que prèviament haureu imprès del fitxer PDF. Els trobareu en el fitxer L1ACR1_Enunciats lliurament 1.
  3. Realitzeu les activitats a LLAPIS.
  4. Escanegeu totes les pàgines i creeu un únic fitxer PDF que les contingui. El pes màxim del fitxer no pot excedir les 2 Mb. Configureu l'escànner per a que la resolució sigui de l'ordre de 96ppp per a evitar el pes excessiu dels fitxers.
  5. A través de la tasca que trobareu a sota de l'enunciat de les activitats, L1ACR1_Lliurament d'activitats, adjunteu el PDF amb els vostres exercicis i escolliu la opció trametre per a avaluar.

 

VALOR DE LÍNIA:

  • En els exercicis de dibuix geomètric i tècnic, utilitzareu dos tipus de línia, que es caracteritzaran pels seus gruixos:
    • línia fina per a totes les línies de construcció, eixos, auxiliars, etc. (amb llapis, mina 2 o 3H i amb tinta gruix 0,2).
    • línia gruixuda: les línies de resultat - segons demani l’anunciat de l’exercici (amb llapis, mina HB i amb tinta calibre 0,6). Els gruixos de les línies fetes a llapis han de reproduir, aproximadament, els gruixos de la tinta.
  • Les línies traçades amb la mina 3H han de ser molt fines - la mina molt afilada- per ajudar a la precisió del dibuix. Per tant, no s’ha d’apretar el traç perquè no faci solc al paper i poder esborrar, si calgués.
  • En el compàs poseu-hi les mateixes dureses de mina (3H o HB) que als llapis: 3H per a línia fina i HB per a línies de resultat.

 

RETOLACIÓ:

  • En retolar - xifres i/o lletres- no feu la vostra cal·ligrafia personal.
  • Dibuixeu els caràcters a mà o amb plantilla, però amb lletra de tipografia i amb la mateixa tècnica amb que hagi estat fet el dibuix: llapis o tinta.

Teniu les orientacions de com fer-ho aquí.

  • Podeu preparar-vos els full, abans de començar a fer els exercicis, imprimint les vostres dades que abans heu escrit amb un processador de textos.
  • Es recomana que utilitzeu un to de gris ja que el negre de la impressora, contrasta amb excés amb el traç de llapis.
Darrera modificació: divendres, 13 de setembre 2019, 12:36