CONTINGUTS TEÒRICS DEL LLIURAMENT


Lliurament 5

En aquest lliurament, es treballaran les corbes CÒNIQUES i les TÈCNIQUES o geomètriques.

Per a realitzar les activitats d'aquest lliurament caldrà que procediu de la següent manera:

  • Cal que estudieu i us familiaritzeu amb els conceptes i procediments que s'exposen en l'apartat Recursos (Material d'estudi):

(Trobareu una versió imprimible dels continguts en el darrer capítol del llibre corresponent)


  • Per a consolidar el que s'hi exposa també podeu consultar el llibre de text: Llegiu les pàgines de la 104 a la 133. Es corresponen a les unitats 6 i 7:

CORBES CÒNIQUES i GEOMÈTRIQUES:

Cal que tingueu molt present què:

      1. Les corbes còniques, com el seu nom indica són el resultat de la intersecció entre un pla i un con. NO són corbes que es puguin dibuixar amb estris de dibuix tècnic. Per tant caldrà, primer , trobar punts de la cònica i després , unir-los a MÀ ALÇADA.
      2. Les corbes tècniques, estan formades per diversos ARCS DE CIRCUMFERÈNCIA TANGENTS ENTRE SÍ (recordeu aplicació de l'estudiat en els lliuraments anteriors), i per tant cal dibuixar-les amb el COMPÀS, no pas a mà alçada com a les còniques.

EL·LIPSE:

EXERCICIS 1 i 2 (del lliurament)

Vegeu APLICACIONS PRÀCTIQUES  (pàg. 109) i el tutorial  1. EL·LIPSES: Propietats i procediments  que hi ha  a la secció recursos a l'aula.

És molt important que, donats els eixos d’una el·lipse, sigueu capaços de determinar els FOCUS (pàg.107).

PARÀBOLA:

EXERCICI 3 (del lliurament)

Vegeu APLICACIONS PRÀCTIQUES  fig. 17 (pàg. 112) i el tutorial  2. PARÀBOLA  que hi ha  a la secció recursos a l'aula.

OVAL:

EXERCICI 4 (del lliurament)

Donats els dos eixos. (pàg.) 121 i al tutorial  3. Corbes GEOMÈTRIQUES que hi ha  ala secció Recursos a l'aula.

OVOIDE:

EXERCICI 5 (del lliurament)

Donat l’eix de simetria. (pàg.123) i al tutorial   3. Corbes GEOMÈTRIQUES que hi ha  ala secció recursos a l'aula.

ESPIRALS i VOLUTES:

EXERCICI 6

Vegeu-ne procediment a la fig. 23 pàg. 125 i al tutorial  4. ESPIRAL que hi ha  ala secció recursos a l'aula.


Lliurament de les activitats:

  1. Un cop familiaritzats amb els continguts del lliurament, realitzeu les activitats que trobareu en l'apartat ACTIVITATS D'AVALUACIÓ.
  2. Els exercicis caldrà resoldre'ls en els fulls que prèviament haureu imprès del fitxer PDF. Els trobareu en el fitxer L5ACR1_Enunciats lliurament 5.
  3. Realitzeu les activitats a LLAPIS.
  4. Escanegeu totes les pàgines i creeu un únic fitxer PDF que les contingui. La mida màxima del fitxer no pot excedir les 2Mb de pes. Configureu l'escànner per a que la resolució sigui de l'ordre de 96ppp per a evitar el pes excessiu dels fitxers.
  5. A través de la tasca que trobareu a sota de l'enunciat de les activitats, L5ACR1_Lliurament d'activitats, adjunteu el PDF amb els vostres exercicis i escolliu la opció trametre per a avaluar.

VALOR DE LÍNIA:

  • En els exercicis de dibuix geomètric i tècnic, utilitzareu dos tipus de línia, que es caracteritzaran pels seus gruixos:
    1. línia fina per a totes les línies de construcció, eixos, auxiliars, etc. (amb llapis, mina 2 o 3H i amb tinta gruix 0,2).
    2. línia gruixuda: les línies de resultat - segons demani l’anunciat de l’exercici (amb llapis, mina HB i amb tinta calibre 0,6). Els gruixos de les línies fetes a llapis han de reproduir, aproximadament, els gruixos de la tinta.
  • Les línies traçades amb la mina 3H han de ser molt fines - la mina molt afilada- per ajudar a la precisió del dibuix. Per tant, no s’ha d’apretar el traç perquè no faci solc al paper i poder esborrar, si calgués.
  • En el compàs poseu-hi les mateixes dureses de mina (3H o HB) que als llapis: 3H per a línia fina i HB per a línies de resultat.
  • Observeu les recomanacions que fa el llibre de text a la pàgina 30.

 

RETOLACIÓ:

  • En retolar - xifres i/o lletres- no feu la vostra cal·ligrafia personal.
  • Dibuixeu els caràcters a mà o amb plantilla, però amb lletra de tipografia i amb la mateixa tècnica amb que hagi estat fet el dibuix: llapis o tinta.

Teniu un tutorial a Recursos de la matèria.

  • Podeu preparar-vos els full, abans de començar a fer els exercicis, imprimint les vostres dades que abans heu escrit amb un processador de textos.
  • Es recomana que utilitzeu un to de gris ja que el negre de la impressora, contrasta amb excés amb el traç de llapis.

Darrera modificació: dimarts, 18 de setembre 2018, 12:42