Continguts

  1. Datació absoluta i datació relativa
  2. Els fòssils. Procés de fossilització i ús com a indicadors
  3. Evolució de la biosfera
  4. L'evolució dels continents
  5. Trets geològics de la península Ibèrica

Orientacions

En aquest lliurament veurem com s'esbrina l'edat dels estrats, roques i fòssils. Coneixerem els mètodes que s'utilitzen i estudiarem les unitats geocronològiques i les cronostratigràfiques. Aprendrem el procés de fossilització i la utilitat que tenen els fòssils com a indicadors. Veurem com a través dels fòssils va evolucionar la vida a la Terra i com es van formar els continents fins arribar a l'actualitat (les diferents distensions i orogènesis). Finalment, estudiarem els trets geològics de la península Ibèrica.


Seqüència de treball

  1. Llegeix els llibres de text i el material d'estudi indicat en Recursos (material d'estudi) on trobaràs els conceptes bàsics. 

  2. Utilitza els recursos i el material d'estudi per ampliar els coneixements. Visualitza els vídeos i visita la resta d'activitats.

  3. Pregunta els dubtes que sorgeixin al fòrum de dubtes.

  4. Fes-te un esquema/resum dels continguts del lliurament.

  5. Fes la tasca L5ACR1. El pes de l'activitat és del 35% sobre la nota d'aquest lliurament.

  6. Fes la tasca L5ACR2. El pes de l'activitat és del 35% sobre la nota d'aquest lliurament.

  7. Contesta el qüestionari de correcció automàtica L5AC1_Història de la Terra. Tens tres intents per completar-lo. El pes de l'activitat és del 30% sobre la nota d'aquest lliurament.

  8. Estaria bé que després de treballar el tema poguessis revisar les correccions de les tasques per comprovar què has après.

Darrera modificació: divendres, 15 de novembre 2019, 13:50