BIOLOGIA HUMANA

Introducció

La biologia humana és una matèria optativa indicada per tots els alumnes de batxillerat.

És adequada per a l’alumnat que pensi fer una carrera universitària o un cicle formatiu de grau superior on la Biologia sigui important (Medicina,Biologia, Biomedicina,  etc.), però també és interessant per qualsevol persona interessada en temes de salut.

Aquesta matèria és d'un sol bloc.

Tractarem  temes actuals relacionats amb la salut amb jocs educatius i vídeos d'actualitat científica contextualitzats, així com protocols d'experiments virtuals, i en algun cas, reals.

Aquests recursos ens permetran acostar-nos a la ciència d'una manera participativa.

Es debatran, a més, aspectes socioeconòmics, ètics i legals relacionats amb la recerca biomèdica actual per tal que esdevingueu ciutadans i ciutadanes amb criteris fonamentats.

Al lliurament 3 es demana una tasca en grup. Haureu de fer equips i presentar una tasca col·laborativa. Estigueu atents. 

Programació

  • Lliurament 1: Ciència i pseudociència

  • Lliurament 2: La biotecnologia a les nostres vides.

  • Lliurament 3:  TREBALL EN GRUP sobre malalties.

  • Lliurament 4: Salut mental

  • Lliurament 5: Una crisi de pes? 

Material didàctic

El material didàctic són els recursos que trobareu a les activitats. Pot ser que afegim en alguns lliuraments materials de suport a l'apartat Recursos. Els temes tractats i els recursos majoritàriament estan extrets del portal educatiu https://www.xplorehealth.eu/ca.

En el Tauler de notícies i orientacions el professorat donarem indicacions i informacions que poden ser del vostre interès.

En el Fòrum Dubtes de la matèria podreu exposar els dubtes. Podran intervenir per resoldre'ls tant el professorat com l'alumnat. És interessant que us ajudeu els uns als altres a resoldre els dubtes ja que, en cas que us veieu capaços de fer-ho, aclarir els dubtes d'un company o companya és una de les millor maneres d'aprendre els continguts de la matèria.

A cada lliurament trobareu:

  • El Pla de treball on s'indiquen els continguts, les activitats a fer en el lliurament i l'ordre recomanat per fer-les.

  • Els Recursos específics del lliurament (si n'hi ha)

  • Les activitats del lliurament. Les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Sistema d'avaluació

A l'enllaç següent podreu consultar el sistema d'avaluació: cliqueu aquí

Darrera modificació: dilluns, 20 d’abril 2020, 13:17