Ressources en ligne pour l'apprentissage du français langue étrangère

(recursos per a l'aprenentatge del francès llengua estrangera)

—Dictionnaires de français

  • WordReference Dictionnaire (español-francés-español): diccionari de traducció molt útil i molt ràpid. Té un fòrum molt actiu on els usuaris donen suggeriments de traducció, consulteu les discussions del fòrum perquè molt sovint trobareu la resposta al vostre dubte.

—Verbes

  • Le conjugueur: tous les verbes français conjugués > Una eina imprescindible, ja que és un conjugador verbal de tots els verbs francesos. Cal que la tingueu a mà sempre que treballeu les activitats d'avaluació contínua. Heu d'escriure l'infinitiu i tindreu tot els temps verbals conjugats. A més, si hi teniu, interès també proposa exercicis de conjugació i ortografia.

—Prononciation

  • Text To Speech és un recurs en línia gratuït d'ús molt senzill que permet convertir un text escrit en un text oral (en francès, anglès, italià, alemany i moltes altres llengües).Si teniu dubtes sobre la pronunciació de mots o textos, us aconsellem que utilitzeu el web Text To Speech on podreu escoltar una veu francès que repetirà qualsevol text que hi escrigueu. L'eina llegeix el vostre text amb una veu robotitzada però força natural: us pot servir com a model i guia per aprendre a pronunciar textos. Molt útil per als lliuraments d'expressió oral.
  • Forvo és un un diccionari de pronunciació però té la particularitat de ser un projecte col·laboratiu d'Internet , fet per una comunitat de persones com nosaltres, en què parlants de tot el món pugen paraules o expressions pronunciades en el seu idioma de manera desinteressada, només pel fet d'ajudar altres persones que aprenen llengües estrangeres o que volen consultar la pronunciació correcta d'algun mot o expressió. Hi són representades moltes llengües : anglès, francès, alemany, català, rus, polonès, xinès, etc

—Correcteur de français

  • Bonpatron: correcteur d'orthographe et de grammaire en ligne. > És un corrector (no traductor) ortogràfic. Copìeu i enganxeu  el vostre text a la finestra corresponent i feu clic sobre "vérifier le texte". El corrector us donarà suggeriments de correcció amb explicacions, D'ús imprescindible per comprovar l'ortogramàtica dels vostres textos.

—Activités complémentaires

  • Le Point du FLE: És el lloc de referència on trobareu classificades per temes tots els continguts i activitats sobre llengua francesa. Consulteu el "plan du site" (mapa del lloc) perquè us donarà la idea de tot allò que hi podeu trobar.
  • Français facile: Web amb molt recursos en francès; podcasts, gramàtica, vídeos, etc...
  • TV5 Monde: Web amb vídeos i molts recursos en francès 
Darrera modificació: dijous, 26 de setembre 2019, 12:56