Llengua estrangera Francès I (bloc 2)

Guia d'estudi

Introducció

Llengua estrangera Francès I (bloc 2) és una assignatura comuna de Batxillerat. El curs correspon al nivell A2 del MECRL. El curs està estructurat en cinc lliuraments (Remises) de 14 hores de treball cadascú: Els tres primers lliuraments introdueixen els elements gramaticals, comunicatius i discursius necessaris per construir petits texts descriptius i el quart i el cinquè permeten començar a treballar l'estructura narrativa.

Les tres primeres Remises tenen com a objectiu principal treballar sobre el grup nominal, ja que tota descripció exigeix la presentació d'un element dins l'espai, la indicació del seu estat i l'enumeració de les seves parts, amb llurs propietats, qualitats o defectes.

La quarta i la cinquena Remises introdueixen els textos narratius, destinats a presentar accions que es desenvolupen en una dimensió temporal, i amb elles encetarem una aproximació al sistema verbal de la llengua francesa amb tota la seva diversitat de temps verbals.

Compte! Aquest curs no parteix de zero. Per tal de poder seguir el ritme d'aquesta assignatura, cal tenir un nivell A1, A2.1 segons la normativa del marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

Programació

Relació dels temes generals de la matèria de cada lliurament.

  • Lliurament 1 (À quoi ça sert ?) : Nombrar i presentar un objecte; descriure el seu funcionament i la seva utilitat, lloar les seves virtuts.
  • Lliurament 2 (Portraits croisés) : Descriure el físic i la personalitat d'algú, parlar dels gustos i preferències; expressar similituds i diferències
  • Lliurament 3 (À l'horizon) : Descriure un paisatge; situar-se en un espai; expressar sensacions i impressions
  • Lliurament 4 (Souvenirs) : Evocar records  i parlar de situacions habituals en el passat; descriure la situació inicial d'un relat.
  • Lliurament 5 (Catastrophes) : Contar una anècdota en passat; parlar d'esdeveniments recents o imminents.

Podeu consultar el quadre de tots els continguts gramaticals i lexicals del curs en aquest Tableau des contenus

Material didàctic

  • 5 Dossiers de travail : En aquesta matèria utilitzarem apunts del professor. Cada Dossier de Travail estarà publicat a la secció corresponent de cada Remise (lliurament). És aconsellable imprimir aquests materials i tenir-los a mà per treballar les activitats.

  • Ressources utiles (Recursos útils): A la secció "Accueil" s'hi troba un recurs anomenat Ressources de consultation que conté els recursos útils i necessaris per treballar la llengua estrangera en línia: un diccionari de traducció, un conjugador verbal, un manual de pronunciació i un corrector de textos automàtic. És fonamental utilitzar aquests recursos per revisar els vostres treballs abans de lliurar-los.

  • Per a les activitats orals: Durant el semestre es proposen activitats orals d'avaluació en què haureu de lliurar gravacions. Per efectuar els enregistraments cal disposar d'un micròfon (sovint ja està incorporat a l'ordinador, si no és així cal que en tingueu un d'extern) o d'algun dispositiu que us permeti fer gravacions (telèfon mòbil, mp3, etc.)

  • En el Tableau du professeur, el professorat donarà indicacions i informacions de la matèria.

  • En el Forum de la classe de la matèria podreu exposar els dubtes i podran intervenir per resoldre'ls tant el professorat com l'alumnat. També s'utilitzarà per comentar i intercanviar temes culturals i d'interès relacionats amb la matèria.

En cada lliurament trobareu:

  • El Plan de travail on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos (Matériel d'étude) específics del lliurament.
  • Les Activitats del lliurament (Activités d'apprentissage et d'évaluation). Les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Sistema d'avaluació

A l'enllaç següent podreu consultar el sistema d'avaluació: cliqueu aquí

Darrera modificació: dimecres, 25 de setembre 2019, 09:46