Diccionari de filosofia (Ferrater_Mora)

Glossari de Filosofia

Vocabulari de Filosofia

FiloXarxa (http://www.pensament.com)
És una web de filosofia fonamentalment adreçada al professorat de filosofia d’ensenyament secundari i als estudiants de batxillerat, però útil a tots els que estiguin interessats en la filosofia i la seva història. Inclou una gran quantitat de textos filosòfics escollits, cites i exemples. Desenvolupa tot el currículum de filosofia, tant el de 1r, Filosofia i ciutadania com el de 2n, Història de la filosofia.

Ministerio de Educación y Ciencia . Área de filosofia. (http://recursos.cnice.mec.es/filosofia/rutas2.php)
Aquesta Web, del ministeri, es presenta d'aquesta manera: "Te proponemos estudiar la Filosofía como si realizaras un viaje, un viaje por el conocimiento humano. Un recorrido por los temas fundamentales planteados por el ser humano en su búsqueda de la sabiduría.
El viaje consta de 16 rutas (las unidades didácticas) y cada ruta tiene varias etapas (los epígrafes), que tendrás que recorrer por su orden".

Apuntes de Filosofia. Filosofia I ( http://www.xtec.es/~jgonza51/primero/main1.htm )
Aquí tenim uns apunts de suport a l'assignatura Filosofia i ciutadania. La presentació que fa és la següent: “El primer curso de filosofía en el bachillerato presenta los grandes temas y problemas a los que se ha enfrentado la reflexión filosófica de todos los tiempos. Empieza por intentar aclarar en qué consiste el mismo saber filosófico y aborda sucesivamente el conocimiento, la realidad, el ser humano, la acción y la sociedad. Se trata de hacernos preguntas sobre estos problemas por primera vez poniendo a prueba todo lo conocido (las opiniones de nuestros padres, amigos, la televisión, etc.) para aprender a pensar por nosotros mismos y reflexionar sobre las ideas que pueden orientar nuestra forma de ver la realidad y nuestra propia vida.” Els temes que desenvolupa son els següents: El Saber Filosófico, El Conocimiento, La Realidad, El Ser Humano, i La Acción Humana.

Philosophy to go (http://www.philosophytogo.org/wordpress/?lang=es)
Aquesta adreça és molt diferents de les anteriors. Es tracta d'una revista telemàtica dedicada a la filosofia i a la ciència. El nivell és superior al de batxillerat, però aquí l'adrecem a aquells alumnes que o bé vulguin aprofundir en la matèria o simplement estar una mica al dia en qüestions científiques i filosòfiques.

Blocs filosòfics (http://orellesdeburro.blogspot.com/), (http://epidaurosqv.blogspot.com/)
Actualment molts professors de filosofia han publicat blocs adreçats als seus alumnes, però accessibles a tothom. La llista podria ser molt llarga, però n'hem seleccionat dos que considerem interessants. Es tracta, també en aquest cas, de material complementari.

Darrera modificació: dimecres, 21 de gener 2015, 12:49