Ressources en ligne pour l'apprentissage du français langue étrangère

(recursos per a l'aprenentatge del francès llengua estrangera)

—Dictionnaires de français

  • WordReference Dictionnaire (español-francés-español): diccionari de traducció molt útil i molt ràpid. Té un fòrum molt actiu on els usuaris donen suggeriments de traducció, consulteu les discussions del fòrum perquè molt sovint trobareu la resposta al vostre dubte.

—Verbes

  • Le conjugueur: tous les verbes français conjugués > Una eina imprescindible, ja que és un conjugador verbal de tots els verbs francesos. Cal que la tingueu a mà sempre que treballeu les activitats d'avaluació contínua. Heu d'escriure l'infinitiu i tindreu tot els temps verbals conjugats. A més, si hi teniu interès també proposa exercicis de conjugació i ortografia. 

—Prononciation

  • NaturalReaders o Text to speech són un recursos en línia gratuït d'ús molt senzill que permeten convertir un text escrit en un text oral ( en francès, anglès, italià, alemany i moltes altres llengües). Si teniu dubtes sobre la pronunciació de mots o texts, us aconsellem que utilitzeu el Natural Readers o Text to speech on podreu escoltar una veu en francès que repetirà qualsevol text que hi escrigueu. L'eina llegeix el vostre text amb una veu robotitzada però força natural: us pot servir com a model i guia per aprendre a pronunciar textos. Molt útil per als lliuraments d'expressió oral.
  • Forvo és un un diccionari de pronunciació però té la particularitat de ser un projecte col·laboratiu d'Internet , fet per una comunitat de persones com nosaltres, en què parlants de tot el món pugen paraules o expressions pronunciades en el seu idioma de manera desinteressada, només pel fet d'ajudar altres persones que aprenen llengües estrangeres o que volen consultar la pronunciació correcta d'algun mot o expressió. Hi són representades moltes llengües : anglès, francès, alemany, català, rus, polonès, xinès, etc

—Correcteur de français

  • Bonpatron: correcteur d'orthographe et de grammaire en ligne. > És un corrector (no traductor) ortogràfic. Copìeu i enganxeu el vostre text a la finestra corresponent i feu clic sobre "vérifier le texte". El corrector us donarà suggeriments de correcció amb explicacions, D'ús imprescindible per comprovar l'ortogramàtica dels vostres textos.

—Activités complémentaires

  • Le Point du FLE: És el lloc de referència on trobareu classificades per temes tots els continguts i activitats sobre llengua francesa. Consulteu el "plan du site" (mapa del lloc) perquè us donarà la idea de tot allò que hi podeu trobar.
  • Français facile: Web amb molt recursos en francès; podcasts, gramàtica, vídeos, etc...
Darrera modificació: dijous, 26 de setembre 2019, 12:22