Skip to main content


European citizenship

Guia d'estudi

Introducció

    La matèria European citizenship  és una matèria específica en llengua anglesa dels estudis de batxillerat  d'un bloc i 5 lliuraments. La matèria té com a finalitat el desenvolupament de les següents capacitats.

    1. Desenvolupar un sentiment d'identitat europea basada en valors comuns, la història i la cultura, així com millorar la tolerància i la comprensió mútua entre els ciutadans europeus contribuint al diàleg intercultural.

    2. Explorar de forma crítica el significat, importància i implicacions de drets de ciutadania europea i responsabilitats en totes les seves dimensions, incloent: la diversitat cultural i lingüística, història, geografia, economia …

    3. Comprendre l'evolució de la Unió Europea, conèixer les institucions, les funcions i els serveis que proporcionen a la ciutadania. Diferenciar les relacions de les institucions europees en els processos polítics nacionals.

    4. Analitzar i identificar les funcions de cada una de les institucions. Quines són les implicacions de l'evolució de les institucions polítiques europees, els òrgans de formulació de polítiques i debats públics per a (individu, grup, col·lectiu) d'identitat / identitats

    5. Explorar i conèixer les opcions de treballar i estudiar a Europa. Quins són els organismes i institucions què faciliten aquests processos.

    6. Comprendre les relacions entre persones de diferents cultures des del respecte i la tolerància. Cercar solucions per resoldre conflictes i contradiccions, i aprofitar les possibilitats d'intercanvi amb persones d'altres cultures.


Programació

Relació dels temes generals de la matèria de cada lliurament.

  • Lliurament 1: European identity and citizenship
  • Lliurament 2: European institutions and their functions
  • Lliurament 3: European mobility
  • Lliurament 4: Cultural diversity
  • Lliurament 5: Final project

Material didàctic

A l'apartat Recursos trobareu el material d'estudi.

En aquesta matèria utilitzarem el material que trobareu preparat a cada lliurament

En el Tauler de notícies i orientacions el professorat donarà indicacions i informacions del bloc.

En el Fòrum Dubtes de la matèria podreu exposar els dubtes del bloc. Podran intervenir per resoldre'ls tant el professorat com l'alumnat.

En cada lliurament trobareu:

  • El Pla de treball on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos específics del lliurament.
  • Les activitats del lliurament. Les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Sistema d'avaluació

A l'enllaç següent podreu consultar el sistema d'avaluació: cliqueu aquí



Last modified: Wednesday, 1 February 2017, 12:30 PM