Introducció

La matèria d'Entorns virtuals és una matèria optativa. Els materials d'aquesta aula s'han organitzat per oferir eines que t'ajudin a elaborar el treball recerca. Les pràctiques que realitzaràs t'ajudaran a fer millors recerques i a la vegada a poder exposar el treball en format audiovisual.

És per això que l'aula s'ha organitzat en 5  lliuraments. Aquests lliuraments tenen una estructura similar a la de les aules ordinàries: un apartat amb recursos i un altre amb activitats. Els lliuraments 4 i 5 estaran dedicats a realitzar un vídeo i a editar-lo. 

Estructura del curs

Les tres seccions superiors contenen informació de referència que consultaràs habitualment. El fet de trobar-se en una mateixa secció te'n facilitarà l'accés:

  • Guia d'estudi: És la secció on et trobes ara. Hi pots consultar la programació, l'estructura del curs i els criteris d'avaluació.
  • Miniops: Hi ha un accés directe a la web dels miniops que hauràs de consultar sovint.
  • Diccionaris i +: Des d'aquesta secció tindràs accés a diccionaris, webs de dubtes lingüístics i correctors i traductors. Hauràs de fer servir sovint aquest recursos per poder presentar acuradament les activitats.

Al Tauler de notícies i orientacions et facilitaré indicacions i informacions de la matèria.

Al Fòrum Dubtes de la matèria podràs exposar dubtes, comentaris i qüestions relacionades amb els continguts de la matèria. També pots intervenir-hi per resoldre'ls. El fet de plantejar directament els dubtes en aquest fòrum possibilita que tothom es pugui beneficiar de la resposta.

A cada lliurament trobaràs:

  • El pla de treball on s'indiquen els continguts i les activitats a fer en el lliurament.
  • Els Recursos específics. Alguns dels materials* han estat elaborats pel professorat del IOC.
  • Les activitats d'aprenentatge.
  • L'activitat o activitats d'avaluació.

Totes activitats del lliurament, tant les activitats d'aprenentatge com les activitats d'avaluació s'han de realitzar dins del termini del lliurament.

Els lliuraments es distribueixen en cinc seccions, el contingut dels quals serà el següent:

  • Lliurament 1: Recerca a la xarxa
  • Lliurament 2: Drets d'imatge
  • Lliurament 3: La imatge digital
  • Lliurament 4 i 5 :Vídeo

Els podràs visualitzar a partir del dia d'obertura de cadascun d'ells.

Avaluació

Nota de cada lliurament:

  • Cadascuna de les tasques té un pes variable en la nota fina d'un lliurament. Al  Pla de treball de cadascun d'ells tens especificat el percentatge que li correspon.
  • Un lliurament es considera superat si la seva nota és igual o superior a 4 (després, evidentment, només s'aprovarà la matèria si la mitjana de tots els lliuraments és igual o superior a 5)
  • Cal enviar les tasques de tots els lliuraments, sense excepció, per poder aprovar la matèria.

Sistema d’avaluació 

Aquesta matèria està planificada per ser aprovada amb la presentació i la correcta realització de tots els lliuraments. Per tant, no hi ha un examen final. La nota de l’assignatura sortirà de valorar els treballs dels lliuraments. 

Qualificació final = nota mitjana dels lliuraments 

sempre que es trametin i es superin tots 

(es considera superat un lliurament si la seva nota és igual o superior a 4) 

En cas que no s'hagin tramès tots els lliuraments o no s'hagin superat tots amb una nota igual o superior a 4, la nota final de la matèria no podrà ser superior a 3

  • El lliurament del vídeo com a producte final és imprescindible per poder aprovar.
  • Per aprovar la matèria caldrà que la nota final sigui igual o superior a 5.

Recuperació:

Els alumnes que no hagin superat la matèria tindran dret a una convocatòria de recuperació. Aquesta consistirà en la presentació de les activitats suspeses o no lliurades en el seu moment. 

Tan sols tindran accés a les recuperacions aquells alumnes que hagin seguit el curs amb regularitat, és a dir, els que hagin superat 2 o més lliuraments

Les recuperacions es faran en el període comprès entre el darrer lliurament i el dia anterior a la convocatòria presencial d'exàmens de recuperació establerta en el calendari de batxillerat.

* Ús dels materials i recursos

Els materials i recursos del nostre Campus estan pensats per ser emprats en les nostres activitats docents i el seu ús està restringit als nostres usuaris/es i l'autoria pertany a les persones que l'han elaborat i els drets legals pertanyen al propi IOC. Aquests materials estan en contínua evolució i per tant canvien constantment. En el cas que els vulgueu utilitzar, total o parcialment, en d'altres àmbits heu de demanar-ho a l'IOC. En qualsevol cas, sempre heu de fer constar l'autoria i la procedència i no en podeu fer cap ús comercial.

Darrera modificació: dimarts, 25 de setembre 2018, 18:20