4. Altres metalls d’aplicació industrial

El magnesi

És un metall molt lluent i de molt baixa densitat (1740 kg/m3). En estat pur es fa servir per petards i bengales. Una altra aplicació molt important són els aliatges ultralleugers, molt emprats a la indústria aeronàutica.


El titani

És considerat un material lleuger amb molt bona resistència mecànica i resistència a la corrosió. El principal inconvenient és l’elevat preu. Els seus aliatges es fan servir a la indústria aeronàutica, aeroespacial i en competició de vehicles.


El plom

És el metall més dens. És tou i resistent a la corrosió. S'utilitza sobretot en recobriments i per a pantalles de protecció contra raigs X i Gamma.


L’estany

És molt dúctil i mal·leable, amb baixes propietats de resistència mecànica. És força resistent a la corrosió, i per això es fa servir com a revestiment d’altres metalls, especialment l’acer, obtenint llauna. Aliat amb coure s'obté el bronze.


El zinc

La seva principal aplicació es com a revestiment d’altres metalls, sobretot acer, en el procés de galvanitzat, que els fa resistents a l'ambient exterior. El Zamark és un aliatge de zinc amb alumini, magnesi i coure molt útil per fabricar peces de formes complicades per emmotllament i que han de resistir bé a la corrosió.També s'utilitza per a obtenir el llautó.


El Níquel

És un metall molt lluent i blanc molt resistent a la corrosió. Té bones propietats mecàniques i magnètiques. S’utilitza en instrumental quirúrgic i de laboratori. El niquelat consisteix en un recobriment per electròlisi d'altres metalls amb una capa molt fina de níquel que ofereix protecció contra la corrosió i un molt bon acabat superficial. Amb el Crom s'utilitza per a fer l'acer inoxidable.