1. Prepareu un breu guió de l'anàlisi de l'obra amb anotacions d'allò que ens heu d'explicar, i , si us ajuda, podeu assajar-ho.

  2. Podeu fer aquest vídeo utilitzant la càmera que disposeu, la webcam de l'ordinador, o fins i tot la càmera d'un telèfon mòbil o tauleta (però alerta!, la pantalla on us veurem és horitzontal; per tant, si utilitzeu mòbil o tauleta, res de fer vídeos en sentit vertical).
  3. Tingueu cura de l'estabilitat de la càmera. Per fer-ho, és important que aquesta estigui subjectada (amb un trespeus o amb qualsevol recurs casolà que trobeu i us pugui ajudar a mantenir-la en una posició fixa).
  4. Tingueu cura de l'enquadrament. La imatge que ens heu de mostrar en el vídeo és un primer pla de la persona que fa la presentació (alerta amb tot allò que inclou l'enquadrament, cuideu que mostri una bona imatge de vosaltres: una prestatgeria amb llibres, una paret neta...)
  5. Tingueu cura de la il·luminació. La ideal és la llum natural. Eviteu la il·luminació massa forta o des de sota o a contrallum; seria interessant per crear efectes dramàtics, però no és el que cerquem ara.
  6. Cuideu el so. Prepareu el vídeo en un ambient tranquil, sense sorolls ambientals (so del carrer, televisions, etc.) i feu alguna petita prova per comprovar que l'àudio funciona correctament i s'entén bé tot allò que dieu. Vocalitzeu i parleu amb calma.
  7. Penseu també en el vestuari i expressions corporals (gestos). No oblidem que es tracta d’una pràctica per a un entorn acadèmic i la nostra atenció ha d'anar dirigida a allò que ens exposes.
  8. Podeu cercar estratègies que permeten parlar amb més naturalitat (hi ha qui se sent més còmode sostenint algun element a la mà, com un bolígraf, o sabent que té un got d'aigua a prop).

Moltes d'aquestes indicacions fan referència al vídeo si decidiu sortir en ell, en cap cas, és obligatori sortir-hi, podeu realitzar el vídeo de la presentació tot explicant les diapositives amb la veu en off de fons comentant l'anàlisi.