Com comentar una obra arquitectònica

En el lliurament anterior hem treballat com comentar una obra d'art de forma general. Tot i això s'ha de tenir present que no podem comentar de la mateixa manera una obra arquitectònica, escultòrica o pictòrica. És per això que en aquest apartat s'explica com comentar una arquitectura.

Primer de tot s'exposa a mode de redacció els aspectes més rellevants a comentar. En un segon apartat trobareu un esquema que podreu seguir alhora de fer un comentari arquitectònic.

1-Identificació

    • En aquest apartat cal indicar el nom de l'obra ( si en té), l'autor, la cronologia i l'emplaçament ( l'original i l'actual si ha canviat).
    • Cal especificar també el tipus d'edifici ( esglèsia, ajuntament, teatre, palau...). Al qualificar l'edifici hem d'especificar també la seva funcionalitat: religiosa, civil, militar...
    • Quan es tracta d'un autor conegut o bé teniu coneixement de la informació, en aquest apartat també s'hi pot incloure una breu biografia de l'autor.
    • En aquest apartat també es pot incloure els materials amb els que està construït l'edifici o que formen part de la decoració: pedra, fusta, maons, guix, ferro forjat, vidres, rajoles multicolors...qualsevol material que es pugui observar directament o del que s'en pugui treure informació. Quan més es pugui precisar, més elements tindrem a l'hora de fer l'anàlisi, ja que els materials " també parlen".
     
  •