Característiques

Onomatopeies

Els globus són espais que, normalment, estan limitats per una línia corba tancada. La seva funció és contenir els textos que representen allò que diuen o pensen els personatges.

El globus també anomenats bafarades, tenen una protuberància anomenada delta, de formes molt diverses, la ual asenyala el personatge que parla o pensa.


Dins d’un globus es poden posar diferents signes que indiquen el que pensa un personatge en un moment determinat, com ara la sorpresa d’Astèrix i Obèlix.


Els globus que presenten el que diuen molts personatges alhora, tenen uns deltes múltiples.


Les línies corbes dels globus es poden transformar en trencades o punxagudes quan el que contenen és un crit, una exclamació d’ajuda, de sorpresa, etc.


En aquest globus trobem una forma mixta, com la unió entre dos globus, una part demanant ajuda i una altra explicant el que està passant.


Si el personatge que parla està lluny o fora del quadre, els deltes solen ser llargs i assenyalen cap al marge de la vinyeta d’on se suposa que ve la veu.


Quan els deltes estan formats per una sèrie de cercles, com part d’un núvol, aquest globus solen expressar pensaments o reecords. Els globus també poden contenir imatges representatives de pensaments.


Un personatge pot tenir diversos pensaments o records alhora.