Exemple d'anàlisi sintàctic

A continuació es mostra un petit anàlisi sintàctic de l'obra MIGRANT MOTHER. de la fotògrafa Dorothea Lange el 1936.

Enllaç a la imatge inferior


A nivell d'enquadrament la fotògrafa s'ha interessat únicament per la dona i els dos nens que l'acompanyen, prescindint de qualsevol altre element del seu entorn. Ha escollit un enquadrament vertical, el format habitual dels retrats que aporta força i fermesa al personatge protagonista.

La composició de la imatge és clàssica, ja que el motiu principal ocupa la part central. La imatge té molt poc aire, tant sols al marge superior esquerre. Tota la resta està ocupat per les 4 figures sense una línia dominant.

La imatge ha estat presa des d'un angle frontal, a la mateixa alçada que els protagonistes fotografiats. La visió dels elements és, per tant, totalment objectiva, ja que aquest angle no distorsiona la realitat. Es tracta, a més, d'un pla mig, donat que veiem la figura principal fins a la cintura. Aquest pla ens permet veure la mà dreta de la protagonista, element que adquireix molta importància per l'actitud que transmet.

Trobem poca profunditat de camp perquè els motius principals apareixen nítids, mentre que el fons, al no tenir cap importància, està desenfocat. La llum és plana i natural. Segurament fou presa a l'exterior. Al tractar-se d'una llum bastant difosa, resulta complicat apreciar d'on prové, tot i que per les ombres podem determinar que podria ser frontal. La fotografia és en blanc i negre. La gradació de grisos ens permet apreciar les textures de les robes dels personatges.