2. Inicis

Podem trobar els inicis del desenvolupament de la imatge objectual moderna en els catàlegs dels grans magatzems de finals del segle XIX i inicis del segle XX.

Otto Neurath.

El 1914 es publicà el primer exemple d'imatge objectual en un llibre de Willard Briton sobre Mètodes
gràfics. La primera temptativa de crear un sistema de signes gràfics la portà a terme el Dr.Otto Neurath (1882-1945) a l'any 1920 amb motiu d'una exposició sobre construcció d'habitatges a Viena.

Nuerath estava convençut de poder crear un 'idioma gràfic' internacional que ell mateix, més tard 1936, anomenaria ISOTYPE (International System of Typographic Picture Education). D'altres grafistes s'interessaren per aquesta idea i per desenvolupar-la.

Es creia que un pictograma era una imatge que havia de ser comprensible amb només tres mirades. En la primera s'havien de percebre les propietats més importants d'un objecte, la segona les menys importants i la tercera els detalls addicionals. Un pictograma havia de suprimir tots els detalls i variacions supèrflues. Dia el mateix Neurath 'S'està creant una nova escriptura jeroglífica, es dissenyen signes, com més senzills millor.' [m planellas]