Televisió per internet

http://www.sies.tv

La televisió per internet, també anomenada televisió IP i televisió on-line, és la televisió distribuïda via internet. Es tracta de la perspectiva immediata que proporciona internet per distribuir aquesta nova forma de produir i transmetre material de comunicació audiovisual en línia, proporcionant a l'usuari la facilitat de reproduir-lo.


Descripció:

En el passat, la televisió només era distribuïda per cable, por satèl·lit o por sistemes terrestres. La primera forma de televisió per internet és l'streaming, que es tracta del vídeo seleccionable des d'algun lloc d'internet, normalment un lloc web o des d'un programa.

Amb l'augment actual de les velocitats de connexió a Internet, l'avenç de la tecnologia, l'augment de el nombre total d'internautes i la disminució en despeses de connexió, s'ha fet cada vegada més comú trobar el contingut tradicional de televisió accessible lliurament i legalment a internet. A més, han aparegut continguts de televisió només disponibles a internet. 

La televisió per internet utilitza les seves connexions per transmetre vídeo des d'una font (host o origen) fins a un dispositiu (normalment l'usuari). Aquestes són algunes de les formes per fer-ho:

  • Veure televisió corrent (ja sigui per connexió directa des d'un ordinador, Set-top box) o en un ordinador o dispositiu portàtil (com un telèfon mòbil)
  • Veure un canal en directe o permetent a l'espectador seleccionar un programa per veure en el moment (Video on Demand)
  • Veure mica de manera econòmica, des de vídeos casolans a cares produccions professionals
  • Publicitat interactiva


Característiques:

Aquest mitjà té varietat de contingut, alguns amb protecció per no permetre la seva còpia, i altres que poden ser gravats. Les subscripcions de televisió per Internet poden ser de pagament, gratis i sustentades per propagandes.

Les limitacions d'aquest mitjà sempre han estat les de l'ample de banda que consumia el streaming; era el problema principal, ja que utilitzava poc ample de banda i el resultat era la pobra qualitat d'imatge. La BBC va implementar un còdec anomenat Dirac, que va facilitar la transmissió de vídeos escalables d'alta qualitat. El còdec era lliure per transmetre vídeos a través de la xarxa. [Cita requerida]

La televisió per internet es va tornar llavors més interessant, i algunes companyies van fer ofertes per desenvolupar-la sobre la ja existent televisió de pagament. Així protegien les subscripcions existents de l'Pay Per View com a model dominant. A més, els problemes de drets associats amb la distribució plantejaven un desafiament, ja que no es va aconseguir mantenir les proteccions de l'autor i els seus beneficis, obligant a desenvolupar una altra forma d'exhibir els vídeos.


Implementació:

La televisió IP utilitza el protocol de transmissió de dades TCP / IP, tenint programació general per a tots els usuaris i continguts específics seleccionats de la televisió IP pels propis usuaris.

La publicitat és un dels factors més importants, ja que a la televisió IP deixa d'interrompre l'emissió de la programació com succeeix en la televisió tradicional, i el sistema publicitari ens apareix simultània i continuadament als vídeos.

En un futur no molt llunyà la televisió IP superarà a l'Pay Per View, ja que el potencial és molt més gran, així com la seva senzillesa i comoditat. Aquesta televisió IP a la carta ens permet visionar el contingut que els usuaris desitgen, quan ells volen i en el format que ells trien. Aquestes característiques confereixen a la televisió IP una potència inimaginable, permetent veure la televisió per Internet amb la mateixa qualitat que una pel·lícula d'alta definició.

Avui dia la televisió s'enfronta a una gran fragmentació de l'audiència, el que fa que hi hagi multitud de formats audiovisuals que tenen el seu nínxol de mercat, així que el gran avantatge de la televisiónonline és el mesurament. Encara que la gran barrera que aquesta televisió ha de superar és la qualitat per Internet i sobretot la tecnologia de codificació.

La televisió online ha de ser un negoci d'aquells col·lectius que no disposen de mitjans per difondre a través dels canals tradicions. Per això, i per donar una major pluralitat, neixen noves solucions de vídeo com YouTube o Vimeo; però realment no són conceptes de televisió en línia, ja que per a això és necessari disposar d'eines que permetin veure la televisió que es vol quan es desitja.

.                                                                                                                                    Informació extreta de Wikipedia



Article amb un llistat de plataformes

Article sobre 28 plataformes