Els qüestionaris moodle

Al llarg del curs haureu de completar diversos qüestionaris de moodle. És important que conegueu bé com els heu d'enviar i quines són les particularitats dels qüestionaris de matemàtiques.


Quins tipus de qüestionaris trobareu al curs?
Bàsicament trobareu dos tipus de qüestionaris:

-Els qüestionaris d'aprenentatge: els podreu fer tantes vegades com vulgueu, no compten a la nota del lliurament , però es recomana fer-los per aprendre i per preparar-vos per les activitats d'avaluació. Les preguntes poden variar a cada intent amb l'objectiu que pugueu practicar més. Podeu anar provant si heu encertat cada pregunta clicant el botó Comprova. Un cop enviat l'intent veureu la nota immediatament i si cliqueu Revisa podreu veure la resposta correcta i en alguns casos la resolució completa.

-Els qüestionaris d'avaluació: tenen tres intents. Proporcionen part de la nota del lliurament.

    Heu d'enviar el qüestionari complet. un cop fet podreu veure la nota immediatament i després que tanqui el qüestionari en podreu veure la solució.


Com preparar i enviar un qüestionari?

Per començar cliqueu damunt el qüestionari i visualitzeu el que es demana navegant per les diferents pàgines sense enviar. Imprimiu les preguntes o copieu-les si convé.

Després prepareu les respostes fent els exercicis en un paper ajudant-vos del material teòric i exemples que trobareu al mòdul. No cliqueu Tramet-ho tot i acaba fins que estigueu segurs de les vostres respostes.

Quan vulgueu enviar les vostres respostes torneu a obrir el qüestionari.

Les respostes en aquest curs les haureu de donar de diferents maneres. Aquí en veieu alguns exemples:

  • triant una resposta d'un desplegable 

  • fent un clic a la resposta correcta             
                            
  • omplint un forat amb un nombre      

En aquest darrer cas, cal vigilar molt com es fa per tal que el sistema ho interpreti bé. Aquí en donem les normes generals però és molt important llegir amb atenció els enunciats de cada exercici i seguir-ne les indicacions que se'n donin.

    • Als forats cal posar un sol nombre, no una operació. Per exemple si la resposta és 6 cal posar el nombre 6 i no 3·2, 2+4 o 12/2, el sistema no accepta operacions.
    • Si el nombre és negatiu cal posar el signe  - , excepte si davant ja està escrit.
    • No s'ha d'escriure el punt dels milers en els nombres grans. Per exemples per escriure el nombre mil posarem 1000 i no 1.000.
    • Si cal escriure nombres decimals, escriurem coma (,) per separar la part entera de la part decimal i posarem la quantitat de xifres decimals que es demanin a l'enunciat arrodonint o truncant segons s'indiqui.
    • Si cal escriure una fracció (numerador i denominador, trobareu dos quadrets), la fracció s'haurà de donar simplificada. És a dir si cal escriure fracció 10 entre 6  posarem fracció 5 entre 3
    • Per escriure una fracció negativa, posarem el signe al numerador o davant de la fracció (fixar-se bé en cada pregunta), és a dir per escriure  fracció numerador 10 entre denominador menys 6 fi fraccióposarem fracció numerador menys 5 entre denominador 3 fi fracció
Seguint aquests consells no tindreu cap problema, però si tot i això us trobéssiu amb dificultats contacteu amb el vostre professor indicant explícitament en quin exercici trobeu la incidència per tal que us ajudi.

Cada cop que premeu quedaran desades les respostes prèvies. És molt important que cliqueu aquest botó sovint per tal de no perdre la feina feta davant d'una possible desconnexió.

Quan arribeu a la darrera pàgina, trobareu el botó i en clicar-lo trobareu un quadre amb el resum de l'estat del qüestionari:




    • Amb Torna a l'intent podreu tornar al qüestionari i revisar o completar les respostes ja escrites.
    • Amb Envia i acaba donareu per finalitzat l'intent del qüestionari i aquest es corregirà automàticament.

    Si sortiu del qüestionari podreu tornar a partir de les respostes ja desades prement Continua el darrer intent

    Atenció: Fixeu-vos bé en la data de tancament del qüestionari (a sota un cop obert), un cop superada la data si no heu enviat l'intent es perden les dades i el qüestionari NO puntuarà, com si no l'haguéssiu fet.

    Com revisar un intent ja fet?

    Un cop fet el qüestionari podreu veure immediatament  la nota obtinguda. A més si cliqueu damunt l'intent podreu veure en quines respostes teniu error i quines són correctes.


    En els qüestionaris d'aprenentatge i en els d'avaluació, quan es tanquin, podreu veure les respostes correctes i en alguns casos el desenvolupament complet de l'exercici. Cal tornar al qüestionari i clicar Revisa.  Un cop estigueu a la pregunta situeu el cursor (sense clicar) damunt dels forats. Baix d'algunes preguntes podreu veure un quadre amb la resolució.