6. Normalització

Són un conjunt de prescripcions tècniques d'obligat compliment, que especifiquen què s'ha de verificar en els processos industrials.

Per exemple, l'aïllant elèctric d'un cable ha de suportar sense deteriorar-se una tensió de 15000 volts. Els vehicles actuals han de ser sotmesos a processos d'homologació que controlen la seva seguretat, altrament no poden circular pel país. Els avions han de passar unes determinades proves cada cert nombre d'enlairaments. I un llarg etcètera, ja que tots els articles que fem servir que han de passar controls de tota mena.


La simbologia permet representar la realitat d'una forma unificada i accessible. Per exemple, la simbologia elèctrica.


Tots els processos industrials tenen processos de verificació que necessiten de la simbologia,les  eines i dels instruments de mesura.

Pel que fa als assajos i verificacions és necessari que tothom ho faci de la mateixa forma per tal que es puguin comparar els resultats obtinguts. La normativa UNE (Una Norma Española) s'encarrega al nostre país de detallar el procediment i instruments que calen en cada cas.


La certificació és l'acció que du a terme una entitat reconeguda com a entitat independent que comprova si una empresa o un procés fa les coses seguint les normes.