L3ACR1'_Algues, superaliments?
Requisits de compleció
b) Després, ha anat a consultar una font científica i ha vist el següent esquema sobre la funció de la fotosíntesi:
Oberta el dimecres, 23 d’octubre 2019, 10:00
Venciment: dimarts, 5 de novembre 2019, 23:55
En Miquel vol fer un treball de recerca sobre les algues. S'hi ha interessat des que va llegir que al Japó la gent viu molt de temps i allà la gent menja moltes algues.
Ha cercat informació a internet a una web on venen algues com a superaliments i ha trobat el següent:
Les algues són organismes vegetals semblants a les plantes terrestres. En lloc de respirar, realitzen la fotosíntesi eliminant oxigen i produint CO2.
Hi ha microalgues i macroalgues. Les microalgues tenen una sola cèl·lula procariota com per exemple l'alga CHLORELLA sp. Les macroalgues són pluricel·lulars i tenen arrels, tija i fulles.
a) En el text anterior hi ha com a mínim 5 errades. Alguna de les errades pot ser d'escriptura. Detecteu-les.
Poseu els noms corresponents a les molècules assenyalades amb números.
Identifiqueu a quina part del cloroplast té lloc la fase lumínica i la fase de fixació de carboni.
c) Quina importància tenen les microalgues del fitoplàncton als ecosistemes marins?
d) Quan les persones creuen que ingerir superaliments poden ajudar a la salut i mengen algues, a quin nivell tròfic situem aquestes persones? Justifiqueu la resposta.
e) Elaboreu una xarxa tròfica i pengeu-la al fitxer tenint en compte que les algues serveixen d'aliment a les sardines, anxoves i musclos i aquests als besucs, calamars i orades , que al seu torn serveixen d'aliment a les tonyines i taurons.
f) En Miquel s'ha quedat pensant , després de veure aquestes transferències d'energia, que cada vegada que el seu pare pesca una orada d'1kg això suposa un consum de10 kg d'anxoves o sardines. Expliqueu-ho fent servir termes com : respiració, biomassa, producció neta, producció bruta. Subratlleu-los en el text.
Finalment, si us interessa saber una mica sobre superaliments, alimentació i falsos mites, us recomano aquesta entrevista: https://www.lavanguardia.com/comer/al-dia/20180615/45109348241/mulet-superalimentos-industria-alimentaria-marketing.html