L2ACR5_Tomàquets i cacauets
[TRAMESA DE LA TASCA: respostes "en línia" i document adjunt -fotografia- de la pregunta (1)]
Un grup d'alumnes de batxillerat ha realitzat un experiment per estimar la quantitat d'aigua que hi ha en determinats aliments, concretament en els tomàquets i els cacauets.
Després de pesar inicialment els aliments els han col·locat dins una estufa d'assecament a 60ºC i diàriament els han pesat.
Un dels grups ha obtingut els resultats següents:
mostra | pes inicial* |
1r dia | 2n dia | 3r dia | 4t dia |
5è dia | 6è dia |
tomàquet | 20 | 8 | 5 | 3 | 2,5 | 2 | 2 |
cacauets | 20 | 12 | 10 | 9,6 | 9,4 | 9 | 9 |
* Totes les dades de pes estan en grams
1.(4p) Representeu les dades en un gràfic de línies. El gràfic s'ha de fer "a mà". Després n'heu de fer una fotografia o escanejar-lo i enviar-lo com a document adjunt. Llegiu el recurs "Elements d'un gràfic" per saber què s'avaluarà.
2.(1p) Calculeu -i feu constar els càlculs- el percentatge d'aigua dels aliments anteriors.
3.(1,8p) Interpreteu el gràfic de la pregunta 1 (els valors augmenten amb el pas dels dies? disminueixen? de forma gradual? en algun moment de forma més brusca? s'estabilitzen? tots els aliments igual? (Aquí no heu de donar cap explicació, només explicar com és el gràfic)
4.(1,2p) Quina és la conclusió de l'estudi? (Ara sí que heu d'explicar per què hi ha aquests resultats i interpretar-los)