1. Breu introducció.

Coneixes a fons el teu cos? Quines parts té? Com funciona? Quins són els hàbits saludables per estar en forma i quines són les conseqüències de no seguir-los? Quins són els trastorns o les malalties més freqüents relacionats amb cada aparell? Com els pots distingir i amb quins mètodes de diagnòstic? 

Donar resposta a totes aquestes preguntes i moltes més que et puguis plantejar relacionades amb la salut és el que es pretén en aquest curs i el més important, donar-te les bases per connectar els continguts teòrics amb la vida real i per tant, puguis tenir una opinió crítica i prendre les teves decisions personals davant de moltes situacions relacionades amb la teva salut.

Benvinguts, doncs, al vostre curs de Biologia d'aquest trimestre!

2. Continguts a treballar

El curs passat vau estudiar Física i Química, les quals formen part del que es coneix com a Ciències Experimentals. Aquest curs tornem a les Ciències Naturals estudiades a 1r d’ESO, la Biologia i la Geologia, però en aquest cas ens centrem en l’estudi a fons del cos humà i la seva relació amb la salut. 

Aquest curs prendrem com a punt de partida l’organització del cos humà, amb el tema "De què estem fets els éssers humans?" Aprendreu a distingir els diferents nivells d’organització, característiques principals, i a conèixer-los amb profunditat. Relacionarem ciència i societat.

Seguidament, entrarem en l'estudi del cos humà com a ésser viu i de les tres funcions que els caracteritzen: la nutrició, la relació i la reproducció.

En el 2n tema, "Dels aliments als nutrients", ens endinsarem en el món dels aliments i la seva importància en la nostra salut. Aprendràs què és una dieta equilibrada, quins factors cal tenir en compte per saber-ho i aprendràs a reconèixer i calcular si una dieta ho és o no, d'equilibrada. També tractarem diversos temes de conscienciació d'hàbits saludables, incidint en els trastorns alimentaris.

Per últim, cap al final del trimestre, tractarem el 3r tema, "Ens nodrim: l'aparell digestiu i el respiratori", L'objectiu d'aquest tema és que aprenguis el funcionament i l'estructura bàsica d'aquests dos aparells que proporcionen substàncies al nostre organisme perquè el pugui convertir en matèria i energia i pugui funcionar a la perfecció.

3. Organització dels elements gràfics del curs Moodle.

El curs està estructurat en dues columnes. En la columna de l'esquerra tens diversos blocs, has d'estar atent al bloc Calendari on veuràs els esdeveniments del curs (inici de temes, entrega de tasques...) amb les dates implicades i també cal que vigilis el bloc Progrés de la Compleció on pots veure les activitats que ja tens fetes i les que tens pendents.

En la columna de la dreta o part central del curs trobaràs, en primer lloc, un apartat General on tens un  fòrum d'avisos i notícies del qual has d'estar pendent per les informacions globals del curs que es puguin comunicar. Després, un parell de fòrums més:  dubtes del curs on pots plantejar els teus dubtes i resoldre els dubtes dels companys i el fòrum consultes individuals on plantejar qüestions personals al professor/a que només tu i ell podreu veure.

Tot seguit, en aquesta part central, trobaràs un bloc per a cada tema.

Dins de cada tema trobaràs una breu introducció i dos apartats: un primer apartat de Recursos amb els continguts del tema explicats i/o altres materials (enllaços, documents, elements multimèdia...) que et puguin ser útils. Tot seguit, un segon apartat d'Activitats on trobaràs les activitats que has de desenvolupar.


Darrera modificació: dimarts, 15 de setembre 2020, 12:37