​​​SMX - M7 - Serveis de xarxa

L’estudi dels serveis de xarxes complementa els coneixements bàsics de xarxes i és una eina important per administrar integralment un sistema informàtic.

En la unitat “Configuració de la xarxa (DNS i DHCP)”, es mostra com l’administrador de xarxa pot establir serveis que permeten configurar automàticament les dades de connexió dels equips i el domini al qual pertanyen. D’aquesta manera permet que els equips de la xarxa es puguin adreçar els uns als altres i a Internet. També s’explicarà com l’administrador pot posar en funcionament i mantenir actualitzats servidors que proporcionin diferents serveis i com es configura un equip per actuar de client i fer ús d’aquests serveis.

En la unitat “Correu electrònic i transmissió d’arxius”, es mostra com l’administrador pot posar en funcionament i mantenir actualitzats servidors que proporcionin diferents serveis (com el servei de transferència de fitxers i els serveis de correu), i com es configura un equip per actuar de client i fer ús d’aquests serveis.

En la unitat “Servidors web i intermediaris, es mostra com l’administrador pot posar en funcionament i mantenir actualitzats, d’una banda, servidors web i servidors proxy per publicar continguts a Internet, i de l’altra, servidors proxy per optimitzar l’accés a xarxes públiques.

En la unitat “Accés a sistemes remots”, es mostra com es gestionen mètodes d’accés remot i instal·len els serveis corresponents, i se’n descriuen les característiques.

Els coneixements que adquirireu són coneixements genèrics, per això cal fer totes les activitats que s'aniràn proposant al llarg del curs, amb les quals adquirireu les estratègies pràctiques que us trobareu en el món real. Els coneixements teòrics són importants per poder comprendre les pràctiques que fareu: no vulgueu anar directament a les pràctiques, seguiu l’ordre que us marqui el professor.