Notícies del lloc

LibreOffice 6.3, l'alternativa lliure i gratuïta a MS Office

LibreOffice 6.3, l'alternativa lliure i gratuïta a MS Office

per Administrador del Moodle -
Nombre de respostes: 0

LibreOffice 6.3

The Document Foundation ha anunciat el llançament de LibreOffice 6.3, una nova versió de la suite ofimàtica de codi obert que s'enfoca en refinar molt del que ja tenia, incloent-hi el rendiment, l'estabilitat, el suport de formats de Microsoft Office i la nova interfície que van introduir en la seva anterior versió.

Començant pel que es veu, ja que LibreOffice 6.3 rep una nova versió de la interfície Notebookbar, més coneguda com la implementació de LibreOffice inspirada en el Ribbon de Microsoft Office. També millora la interfície «agrupada compacta», similar a l'anterior però… més compacta, sí senyor. A més, ambdues estan ja disponibles (ja ho estaven, en realitat, però aquí s'estrenen en versió "major") per a les 4 aplicacions principals de la suite: Writer (processador de text), Calc (fulls de càlcul), Impress (presentacions) i Draw (dibuix vectorial).

Pots canviar d'interfície ràpidament a través del menú «Visualitza - Interfície d'usuari», així com configurar-la al teu gust.

Una millora destacada de LibreOffice 6.3 apunta al rendiment de Writer i Calc, duta a terme gràcies a documents proporcionats per usuaris finals: «els fitxers de text amb diferents marcadors, taules i fonts incrustades, grans fulls de càlcul ODS / XLSX i els fitxers Calc amb VLOOKUP es carreguen i processen més ràpidament. Desar fulls de càlcul de Calc com a fitxers XLS també és més ràpid», especifiquen.

Una novetat curiosa de LibreOffice 6.3 és la possibilitat de redactar documents per a eliminar o ocultar informació sensible abans d'exportar o compartir el document. Es tracta d'un canvi que pot ajudar a les organitzacions a complir amb les regulacions, diuen des de The Document Foundation.

I, per acabar, una altra millora típica de cada nova versió de LibreOffice és la de la interoperabilitat amb els formats de Microsoft Office, incloent-hi en aquesta ocasió l'exportació de plantilles DOTX i XLTX, la importació de gràfics i la importació i exportació de SmartArt des de fitxers PPTX.

Per descomptat, això és només la punta de l'iceberg, que se sol dir. Per a no perdre detall de tot allò nou, aquí tens les notes de llançament de LibreOffice 6.3.

Més informació i descàrrega a https://www.softcatala.org/programes/libreoffice