Notícies del lloc

LibreOffice 6.2, l'alternativa lliure i gratuïta a MS Office

LibreOffice 6.2, l'alternativa lliure i gratuïta a MS Office

per Administrador del Moodle -
Nombre de respostes: 0
LibreOffice 6.2 ens porta una nova interfície moderna, temes alternatius i millor suport per a l'edició col·laborativa

Des del llançament de LibreOffice 6.0, que va ser qualificada com una de les majors millores del paquet ofimàtic open source, a la Document Foundation han continuant portant novetats importants a les seves aplicacions, i amb la versió 6.2 continuen per aquest camí.

Una de les principals característiques de LibreOffice 6.2 és una nova interfície d'usuari, però també han millorat el rendiment i la compatibilitat amb documents de Microsoft Office, una funció que sempre és d'importància significativa per als qui operen amb diferents formats en els seus documents.

LibreOffice 6.2

Dos nous estils per a la interfície d'usuari

El nou LibreOffice inclou una nova interfície d'usuari opcional anomenada "NotebookBar". El que fa és unificar les barres d'eines i agrupar-les en pestanyes. No ve activa per defecte, i la pots habilitar des del menú "Vista" en qualsevol de les aplicacions dins del submenú de interfície d'usuari.

És molt semblant a com funciona la interfície d'eines agrupades amb el ribbon a l'Office de Microsoft. La interfície es veu més neta i hi ha menys caos amb tantes eines a la barra.

A més a més, també han afegit una versió compacta de la interfície anomenada "Groupedbar". La diferència és que aquesta simplifica encara més la quantitat d'eines que veiem, ja que amaga les funcions més comuns en menús desplegables.


Els menús contextuals s'han organitzat millor perquè es vegin més consistents a través de totes les aplicacions, i també han millorat el menú de personalització.

LibreOffice ara també suporta icones SVG per a les barres d'eines en diversos conjunts d'icones alternatives, com Breeze, Colibre i Elementary. Aquest últim ha estat millorat significativament i té ara més icones, el que el fan una de les millors opcions per als qui els agrada utilitzar un LibreOffice més bonic.

Millores generals

El suport per a OOXML i EMF s'ha millorat significativament, especialment per als gràfics i animacions, i millor compatibilitat amb els documents de MS Office. També han afegit millores per al xifrat de documents i un sistema d'ajuda més ràpid.

El rendiment del processador de textos (Writer) ara és molt més ràpid, especialment a l'hora d'obrir documents molt grans. També és possible enganxar dades d'un full de càlcul directament en una taula existent en lloc d'haver d'enganxar-la com un objecte, text pla o una nova taula.

LibreOffice online, la versió basada en el núvol, ha simplificat la seva interfície per a dispositius mòbils i millorat la seva seguretat. Si vols, pots llegir al detall tots els canvis a les notes de la versió 6.2.

Pots descarregar immediatament LibreOffice 6.2 per a GNU/Linux, Windows i macOS en múltiples idiomes i de forma gratuïta.