saltar al contingut principal
Cercar
URV

Grau en Enginyeria Química

Amb el grau en Enginyeria Química et formaràs com a professional multidisciplinari i expert en l'àmbit de l'enginyeria química, amb capacitat per a l'anàlisi, concepció, càlcul, disseny, construcció, monitoratge, control, optimització i operació d'instal·lacions, equipaments i productes de la indústria química. Alhora, t'habilitaràs per exercir la professió regulada d'enginyer químic o enginyera química.

Aquest grau respon a la creixent demanda de professionals en el camp de l'enginyeria química tant al nostre país com a la resta del món.

Participaràs en un mètode d'aprenentatge únic amb què potenciaràs les aptituds i capacitats professionals, de treball en equip, lideratge d'equips i relacions personals, amb una gran presència d'activitats de laboratori i de projectes per tenir plenes atribucions en l'àmbit de l'enginyeria química.

Habilita’t per a l’exercici de la professió regulada d'enginyer tècnic i enginyera tècnica industrial.

Places

80

Idiomes

Català (70%), castellà (25%) i anglès (5%)

Nota de tall 2023 8,65
Publicació del pla d'estudis al BOE 30 de juliol de 2013
Registre d'Universitats, Centres i Títols Informació del títol al RUCT

És recomanable que tinguis un bon coneixement de les assignatures de ciència i tecnologia: Física, Matemàtiques, Informàtica i Química. També has de tenir interès per la tecnologia, força creativitat i saber treballar en equip.

El més important és que tinguis motivació i una ment oberta en els aspectes teòrics i pràctics imprescindibles per seguir amb èxit una carrera tècnica.

  • Et titularàs en una escola capdavantera en un projecte educatiu d'excel·lència que ha obtingut l'acreditació EUR-ACE® d'enginyeria i de recerca en el món de l'enginyeria química.
  • L'ARWU (Academic Ranking of World Universities) ens situa entre les 400 millors del món en l'àrea d'enginyeria química.
  • L'empresa DOW ens considera una de les seves vuit universitats estratègiques d'Europa.
  • Si esculls les pràctiques a l'empresa, les podràs fer a les companyies més rellevants del sector químic i petroquímic com Dow Chemical, BASF o Repsol.
  • Participaràs en un mètode d'aprenentatge únic amb què potenciaràs les teves aptituds i capacitats. Faràs moltes activitats de laboratori i de projectes, a més de les pràctiques laborals, amb què podràs visualitzar l'entorn real de l'enginyeria química. Et convertiràs en un enginyer o enginyera capaç, versàtil i resolutiu, valors necessaris en la carrera professional.
  • T'especialitzaràs en un sector amb una creixent demanda de professionals tant al nostre país com a la resta del món. També obtindràs les atribucions professionals que t'habilitaran per a l'exercici lliure de la professió d'enginyer o enginyera.

Amb el grau en Enginyeria Química accediràs a la professió regulada d'enginyer tècnic industrial o enginyera tècnica industrial en l'àmbit de la química industrial amb atribucions de redacció, firma i direcció de projectes, així com la direcció d'indústries i explotacions en aquesta àrea. Tindràs un ampli ventall de possibilitats laborals en diferents indústries del sector químic i petroquímic.

També podràs formar part d'equips multidisciplinaris en indústries de diferents sectors com:

  • Indústria alimentària
  • Indústria farmacèutica
  • Indústria energètica i ambiental
  • Empreses d'enginyeria
  • Tractament, potabilització i depuració d'aigües
  • Indústria elèctrica i nuclear
  • Consultores tecnològiques