El Business Model Canvas o "llenç del model de negoci" és una eina de gestió i planificació utilitzada per descriure els diferents elements que componen una proposta empresarial.

El programa KitCaixa Joves Emprenedors proposa una versió simplificada del llenç amb 4 elements:

PRODUCTE O SERVEI: quin producte o servei constitueix la nostra oferta, quines són les seves característiques principals, quines necessitats cobreix o quin valor diferencial aporta respecte a altres propostes que cobreixen les mateixes necessitats o similars

CLIENTS: quin segment o segments de la població va adreçada la nostra oferta, a quin tipus de client o de clients cobreix una necessitat amb el nostre producte o servei. Aquesta descripció es pot fer segons la base de diferents característiques: demogràfiques (edat, genere, lloc de residència,...), socioeconòmiques (ingressos econòmics, nivell d'estudis...), perfils culturals o de consum o segons les necessitats per cobrir.

CANAL: a través de quins mitjans s'arriba als clients, com distribuïm els nostres productes, quin punt de contacte utilitzem per oferir els nostres serveis. 

RELACIÓ: quin tipus de relació establim amb els nostres clients i a través de quins mitjans, com els comuniquem la nostra proposta, com intentem captar nous clients o fidelitzar els que ja ho són

 

Darrera modificació: dimarts, 15 de maig 2018, 15:36