Cal tenir en compte:

Respecte del vídeo

La visualització d’aquest vídeo pot ser una forma de motivar als alumnes respecte del seu potencial creatiu. No es planteja cap debat al seu voltant, tot i que és recomanable que la seva visualització sigui el punt de partida del treball de l’equip en aquest tema.

Respecte de la temporització

En aquest tema del projecte hi ha tres blocs de treball: "La idea definitiva" , "Dissenyem la solució" i "Prototip de l'app: Balsamiq". Es recomana indicar a l'alumnat el temps total que tenen per completar tots tres blocs i deixar que siguin ells qui decideixin com es reparteixen el temps.

Es proposa la següent temporització de les activitats dels tres blocs :

La idea definitiva:

  • Valoració de les idees → 30min
  • L'oportunitat → 30min

Dissenyem la nostra solució:

  • Mapa d'escenaris → 1h
  • Mapa de funcionalitats → 1 h

Prototip de l'app: Balsamiq:

  • Creació del prototip de l'app del grup → 3 h

Cal recordar que la feina que no s'acabi en el temps previst s'haurà d'acabar a casa per tal de no endarrerir-se en els següents temes del projecte.

Respecte de les activitats

Pel tercer bloc del tema (" Prototip de l'app: Balsamiq") s'ha de preveure que hi hagi auriculars suficicients per tot l'alumant ja que hi ha activitats que són videotutorials i cada alumne/a haurà de visionar-les/fer-les de manera individual.

Les activitats del tema són grupals. Cal preveure la disposició dels diferents grups a l'aula de manera que puguin treballar plegats en un o dos ordinadors sense fer-se nosa entre ells.

Algunes de les activitats proposades impliquen que els membres dels diferents grups hagin de parlar entre ells, discutir idees i prendre decisions. En començar cada sessió, es recomana recordar a l'alumnat la necessitat de mantenir l'ordre del grup i de parlar entre ells en un volum el més controlat possible per tal de no importunar a la resta de companys i companyes.

Cal tenir en compte que l'aplicació d'escriptori és de pagament després de 7 dies de prova gratuïta. Ara bé, el professorat té l'opció de crear-se un usuari a MyBalsamiq.com des d'on pot crear diferents projectes on cadascun dels grups pot treballar on-line de forma col·laborativa. Aquest usuari és gratuit per a ús als centres. Més informació aquí.

Darrera modificació: divendres, 6 d’abril 2018, 13:33