Cal tenir en compte:

Respecte del vídeo

El vídeo fa un repàs per tot el procés que duran a terme els alumnes al llarg del projecte. És important visualitzar-lo ja que podran observar els diferents elements i programes que treballaran, així com obtenir una visió global.

Respecte dels materials

Per començar, es proporciona un llibre on es defineix i s'explica l'entorn d'App Inventor amb captures d'imatges per a què sigui més clara la informació, així com la connexió que cal realitzar per passar les aplicacions de l'ordinador al mòbil. És una forma d'introduir l'entorn i imprescindible per poder seguir les activitats posteriors.

Es pretén que l'alumnat aprengui a utilitzar AppInventor de forma autònoma, a partir dels materials indicats. És per això que les tasques que es demanen o bé són part dels tutorials del propi App Inventor i estan explicades pas a pas, o bé s'adjunten documents amb captures de pantalla que els puguin anar guiant.

Respecte de les activitats

A cada activitat es proposa l'enunciat de la pròpia activitat i una possibilitat d'ampliació. Els alumnes han de ser capaços de dur a terme totes les activitats, ja que estan molt pautades i amb materials de suport detallats. Els alumnes que, en el temps previst, hagin acabat tots les activitats poden dur a terme les propostes d'ampliació. D'aquesta manera es poden preveure diferents ritmes d'aprenentatge.

És important tenir en compte que cadascuna d'aquestes pràctiques mostren possibilitats que posteriorment es podran reaprofitar quan desenvolupin l'app de l'equip. S'han plantejat amb aquesta intenció, de forma que, amb poques modificacions, ja tinguin a punt parts de la pròpia app. Aquest concepte de reaprofitar (lligat a la icona de la motxilla a la interfície de disseny d'App Inventor) s'ha de fer veure als alumnes com un procés que permet estalviar molta feina, ja que estem partint de mòduls stàndards.

Per avaluar el seu funcionament hi ha dues vies:

  • Obrir el codi font des de l'AppInventor i verificar-ne el correcte funcionament amb el dispositiu Android del docent o amb l'emulador.
  • Instal·lar el fitxer apk des del dispositiu Android del docent i verificar-ne el correcte funcionament.

Per verificar-ne l'autoria cal descomprimir el fitxer .aia (el codi font) i obrir la carpeta "youngandroidproject". Dins hi ha un fitxer de text amb el nom "project.properties" on a la primera línia hi ha el nom de l'usuari i el nom del projecte:

main=appinventor.ia_NomUsuari.NomProjecte.NomPantalla

Darrera modificació: dimarts, 8 de maig 2018, 12:45