Imatge Jaume
Premis treball de recerca de Batxillerat de la Universitat Pompeu Fabra
per Jaume Carles Frisuelos - dijous, 31 maig 2012, 08:36
 

El passat 16 d'abril es va reunir el Jurat del Premi de Secundària al millor treball de recerca en Economia i en Empresa de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Pompeu Fabra curs 2011-2012 per, entre els 43 treballs presentats, triar-ne 4 finalistes i, definitivament entre els finalistes, escollir 1 treball guanyador.

Ens complau comunicar-vos que entre el quatre finalistes es troba l'alumna, de l'INS Ramon Turró i Darder, Verónica Sánchez amb el treball de recerca Inflació: Una magnitud harmonitzada sota la tutorització de Dora Farnós del Departament de Matemàtiques.

Aquest estudi presenta, en el marc teòric, informació sobre l'IPC (la seva composició, el seu càlcul i l'evolució històrica) i sobre la inflació. En l'apartat destinat al treball de camp, es van recollir dades sobre l'evolució dels preus a Malgrat de Mar entre juny i setembre del passat any i es va realitzar una comparativa de la inflació entre diferents territoris (Europa, Espanya, Catalunya i Malgrat de Mar). També es van analitzar les conseqüències de la inflació sobre el poder adquisitiu de les famílies i la competitivitat de les empreses. Finalment es va concloure que la tendència entre els diferents territoris és similar i que ens trobem al davant d'una magnitud harmonitzada.

Des d'aquí felicitem a la nostra alumna i encoratgem a tots els estudiants a continuar amb el seu aprenentatge de qualitat.