PROGRAMA "TUTORIA ENTRE IGUALS"

PROGRAMA "TUTORIA ENTRE IGUALS"

per Jaume Carles -
Nombre de respostes: 0

El proper curs 2016-2017 posarem en marxa al centre el programa anomenat "TutoriCliqueu la imatge per accedir al video (Programa INFO - K, de 02-05-2016)a entre iguals". Aquest programa és una estratègia educativa per a la convivència escolar, dissenyada inicialment contra la violència i l'assetjament escolar, que implica a tota la comunitat educativa. És un recurs que fomenta el procés de participació, coneixement, prevenció i desenvolupament de programes d'intervenció sobre convivència en el centre educatiu. És, també, una eina adequada contra la desmotivació acadèmica i el fracàs, no solament curricular, sinó també personal i social.


Cliqueu la imatge per accedir al video (Programa INFO - K, de 02-05-2016)

Els objectius del programa són:
  • Facilitar el procés d'integració dels nous alumnes (1r d'ESO) al centre educatiu.
  • Facilitar a aquests alumnes un referent (tutor/a) que serà un alumne/a de 3r o 4t d'ESO, per tal d'afavorir la integració, l'autoestima i reduir els nivells d'inseguretat propis d'espais i organitzacións inicialment desconegudes.
  • Compensar el desquilibri de poder i de forces sempre presents en casos d'assetjament entre agressos i víctima, des d'una perpspectiva preventiva i d'assessoria.
  • Cohesionar la comunitat educativa del centre i integrar i desenvolupar el concepte de "Tolerància zero" com a tret d'identitat