OFERTA DE TREBALLS DE RECERCA PER AL CURS 2016 - 2017

OFERTA DE TREBALLS DE RECERCA PER AL CURS 2016 - 2017

per Jaume Carles -
Nombre de respostes: 0
Es presenta, en el document adjunt, l'oferta de treballs de recerca que el diversos Departaments Didàctics del centre ofereixen a l'alumnat de 1r de Batxillerat per efectuar la tria corresponent. Com és conegut, al marge de l'oferta que el centre ha planificat, els alumnes podran efectuar propostes pròpies sobre temes del seu interès.

IMPORTANT: L'alumnat rebrà, en el seu correu personal del centre, l'oferta de TdR planificada i, properament, la documentació del full de tria que haurà de lliurar al tutor/a de grup en la tutoria del dia 24 de febrer.


La planificació dels TdR de Batxillerat  és la següent:

Etapes del Treball de Recerca (aquesta planificació pot ser objecte de modificacions posteriors)

  • Els alumnes hauran d'escollir un tema a finals del mes de febrer. A partir d'aquest moment s'iniciarà el procés d'assignació de tutors del treball i durant el 3r trimestre s'iniciarà la investigació a partir de la reunió amb el tutor/a assignat/da el dia 7 de març de 2016 a les 16:50 (entrevista inicial).
  • La delimitació, l'esquema del tema i la hipòtesi de partida, va des de la tria del tema al mes de febrer fins al mes de juny. Inclou l'assignació dels tutors i les primeres trobades. El tutor/a del treball lliurarà fins al mes de juny el full d'entrevista inicial (04-04-2016) i dos més de seguiment (23-05-2016 i 30-06-2016) per valorar el treball realitzat abans de finalitzar el curs a partir de les reunions amb els alumnes tutoritzats els dies 23 de maig de 2015 a les 16:50 i el 30 de juny de 2016 a 11:00.
  • La documentació i les activitats de camp es faran durant el tercer trimestre d’aquests curs, a partir de l’estiu i durant part del primer trimestre del curs següent. Es tracta d’una fase de recollida d’informació i de selecció de material. Per valorar el treball realitzat durant l’estiu el tutor/a es reunirà amb l’alumne/a que tutoritza el dia 19 de setembre de 2016 a les 15:50 i lliurarà un full amb la valoració del treball realitzat a l’estiu (21-09-2016).
  • El dia 17 d’octubre de 2016 els tutors/es es reuniran amb els alumnes a les 16:50 per comprovar el treball realitzat fins el moment i l’estat de la composició de la memòria escrita, que s’haurà de valorar en el tercer full de seguiment (19-10-2016) que consistirà en una nota numèrica que equivaldrà al 50 % de la nota final del seguiment de la investigació. Aquesta nota constarà a l’acta d’avaluació del primer trimestre de segon (provisional). Si la valoració del tutor és molt negativa, és a dir, si els alumnes no han treballat gens o no han complert cap dels acords presos, es podria suspendre definitivament el treball de recerca.
  • La memòria escrita cal que es porti a terme durant l’estiu i part del primer trimestre de segon. Ha de seguir els criteris de presentació, que es troben en el dossier que els alumnes tenen a la seva disposició en el curs treball de recerca del Moodle. El dia 19-12-2016 el tutor/a haurà d’emplenar el full de valoració de l’estat de composició de la memòria a partir de l’esborrany que els alumnes hauran lliurat el dia 12-12-2016.
  • La memòria escrita s’haurà de presentar el dia 16-01-2017. EI seu lliurament es farà a la consergeria del Centre de 8 del mati a les 2 del migdia. Cada alumne, en el moment de lliurar-la, signarà en un full on indicarà el títol del treball i l’hora en què ha fet el lliurament.
  • Tant la memòria escrita com l’exposició oral hauran de ser en català, exceptuant els que pertanyin al departament d’Idiomes i de Castellà.
  • La preparació de l'exposició oral, que faran davant del tribunal seguint les pautes del tutor/a del treball, es durà a terme des del lliurement de la memòria escrita fins que tingui lloc l'exposició.
  • Els tribunals estan formats per 3 professors: el tutor/a del treball de recerca, un professor/a del mateix departament i un professor/a d'un departament diferent.
  • Els tribunals d'avaluació i exposició oral tindran lloc, la setmana del 30-01-2017 al 03-02-2017.
  • Tots els alumnes sabran la nota el mateix dia. La seva publicació es farà una setmana després d’acabar l’ultima exposició dels treballs de recerca, sempre i quan s'hagin realitzat totes les exposicions.