Xerrada Ebola

Xerrada Ebola

per administrador INS Jaume Callis -
Nombre de respostes: 0

El Xerrada Eboladijous dia 11 de desembre l’Institut Jaume Callís va organitzar una xerrada sobre el virus de l’Ebola, tractant la vessant biològica i epidemiològica i l’impacte humà, social, econòmic i polític de la malaltia.

Els ponents van ser el Dr. Pere Roura, cap de la unitat d’epidemiologia de l’Hospital Universitari de Vic i el professor de Ciències Socials de  la casa, Dr. Valentí Girbau.

El Dr. Pere Roura va donar la informació sobre què és l’epidemiologia i, en el cas concret de l’Ebola, les característiques del virus, els reservoris d’aquests virus en rat-penats i ximpanzés, la seva transmissió a través del contacte amb fluïds orgànics (saliva, suor, ...), la simptomatologia de la malaltia, el gran contagi que suposa el contacte amb els difunts que les cultures de l’Àfrica tenen, els hospitals on els malalts són tractats i la importància de les ONG en l’ajuda que fan en la prevenció i el tractament de la malaltia.

El Dr. Valentí Girbau va enfocar la temàtica des del seu aspecte social, econòmic i polític. Va parlar de la geografia invisible, referint-se als països de l’Àfrica occidental on l’Ebola  ha fet més estralls, de la hipocresia del món occidental i les malalties de la pobresa, el retard en l’actuació del primer món, així com també de la ineficaç gestió del govern espanyol en el cas d’Ebola de l’auxiliar d’infermeria de Madrid.

Des del centre volem agrair als dos ponents la seva magnífica explicació.