Topic outline


  • En aquest espai trobaràs materials que et serviran de suport per completar les classes presencials.

    Hi trobaràs també els enunciats o exemples necessaris per a fer les activitats del curs. 


    Si per algun motiu no pots assistir a classe o tens dubtes sobre quins exercicis hem fet fins ara i en quin ordre, aquí pots trobar la informació necessària per anar fent.

    Bon curs i no ho oblidis: a caminar se n'aprèn caminant. Pensa-ho i comencem a aprendre junts!

  • CONEIXEM-NOS UNA MICA: l'autoretrat psicològic. Fem el nostre cal·ligrama.

    Heu de fer-vos fotografies que serveixin de model per a fer el vostre autoretrat.
    Farem les fotografies digitals a l'aula amb la càmera del centre.

    Mentres ens anem fent les fotografies la resta dels i les alumnes anirem realitzant l'activitat que ens indicarà la professora a l'aula:
    • en un full DINA4 fem una quadrícula de 3 cm de costat amb llapis 2H, al final de tot l'ahurem d'esborrar amb facilitat.
    • la fotografia que farem a continuació la imprimirem en b/n a un tamany semblant al del full DINA4 (7x9'9 cm). Mentrestant anirem preparant un text que expliqui com som. Centrat més en els aspectes psicològics i personals que en la descripció física. Del teu aspecte físic n'hauria de deixar constància la imatge del teu autoretrat.
    • dibuixarem amb bolígraf vermell una quadrícula d'un cm de costat sobre la fotografia perque resulti ben visible.
    • ara fixant-te en els contorns de la imatges fotogràfica en relació amb les línies de la quadrícula es tracta d'anar traspassant els contorns lineals al full DINA4.
    • Substituirem finalment les línies del dibuix per text escrit (l'autodescripció psicològica que ja havíem preparat) fes-ho directament amb retolador de punta fina negre . Fixa't en les zones més fosques de la imatge i recorda que en dibuix el text crearà més contrast amb el fons si la lletra és menuda i densa. Es tracta d'aconseguir una certa varietat en la gama de grisos i d'anar adaptant el text a les línies de contorn o creant les textures que siguin més adients en cada zona.

    INSTRUCCIONS PER AL FOTÒGRAF:
    Aquesta fotografia haurà de tenir alguns condicionants: ha de ser un pla mig curt o un primer pla. Perquè sàpigues de què estem parlant cal que consultis els dos fitxers que tens a continuació.
    Fes dues fotografies una des d'un punt de vista frontal i una altra de tres quarts amb el mateix enquadrament.

    INSTRUCCIONS PER AL MODEL:
    Intenta expressar la teva personalitat a través de l'expressió del teu rostre.
    En el pla mig cal que apareguin les teves mans, pensa com pots posar-les perquè la fotografia sigui expressiva i surtin en el pla mig curt.