El món de l’empresa és present diàriament als mitjans de comunicació, forma part de la vida de milions de treballadors i treballadores i empresaris i empresàries, i repercuteix a totes les llars. El coneixement sobre l’empresa és una part essencial per entendre el funcionament del conjunt de l’economia, ja que el que passa a l’interior de les empreses és tan substancial com el que passa en un entorn econòmic més ampli.

Adquirir les competències específiques relacionades amb l’activitat empresarial, tant des dels seus aspectes interns com en totes les implicacions amb el seu entorn, constitueix una base fonamental per a la vida activa dels i les alumnes.

El món empresarial té una presència quotidiana en la nostra societat i ens afecta molt directament. Per tant, cal disposar d’un bagatge i de tot un seguit d’instruments que portin a uns posicionaments crítics, madurs i socialment responsables davant els esdeveniments que ens afectin, ja sigui com a persones consumidores, treballadores o empresàries.