La unitat didàctica "Viatge als Mons Imaginaris: Contes Digitals" té com a objectiu principal estimular la creativitat i les habilitats narratives en estudiants de cinquè de primària, integrant de manera innovadora la competència digital. Al llarg d'aquesta unitat, els nens se submergiran en el fascinant món de l'escriptura creativa, explorant la riquesa de la llengua catalana per a donar vida als seus propis contes.

La unitat comença amb una introducció als elements narratius bàsics i l'anàlisi de contes catalans. Els estudiants, llavors, se submergiran en el procés de creació literària, desenvolupant personatges únics i construint mons imaginaris. S'incorporaran tècniques digitals per a la planificació i escriptura col·laborativa, utilitzant eines en línia i aplicacions que promouen l'autonomia i l'aprenentatge actiu.

La competència digital serà una part integral del procés, des de la utilització de recursos en línia per a la recerca fins a la creació de presentacions multimèdia que afegiran una dimensió visual i auditiva a les seves històries. A més, es fomentarà el treball en equip i la comunicació, ja que els estudiants revisaran i donaran retroalimentació sobre els contes dels seus companys.

La culminació de la unitat serà una fira digital literària, on els estudiants presentaran els seus contes de manera creativa i original a través de plataformes digitals. Aquesta experiència no sols enfortirà les habilitats lingüístiques dels nens, sinó que també desenvoluparà competències digitals essencials, promovent una educació integral i adaptada a les necessitats actuals.