L’assignatura  de Dibuix s’imparteix amb caràcter obligatori al primer semestre del 1r curs i disposa de 7 crèdits ECTS. Pertany a la matèria de Procediments i tècniques  artístiques.

L’assignatura  està estructurada en 5 Unitats de Programació (UP) que es divideixen en dos apartats generals de continguts: Dibuix Artístic (UP1, UP2 i UP3) i Dibuix Tècnic (UP4 i UP5).

Aquests dos apartats fan referència a dos gran àmbits del dibuix que formen part dels pilars fonamentals del llenguatge gràfic. Quant anomenem dibuix artístic, ens referim als sistemes de representar el nostre entorn i la nostra realitat tal com la veiem, sentim i/o interpretem, utilitzant tots els elements conceptuals i visuals del dibuix i la pintura. El dibuix tècnic l’entenem com el conjunt de sistemes i estris que permeten representar elements i projectes tal com son o seran en la realitat.

Així, les tècniques i els procediments del dibuix i la pintura, que formen part dels continguts de l’assignatura, reforcen i donen suport a les tècniques i procediments emprats en la conservació i restauració