QUÈ ÉS eXeLearning?

eXeLearning és un programari lliuregratuït i de codi obert que permet crear i publicar contingut web sense conèixer HTML5 o d’altres llenguatges web.

És una eina multiplataforma, és a dir, vàlida per a Windows, MacOS i Linux. Cal destacar que per a Windows i Linux també hi ha versions lleugeres que poden ser instal·lades en un llapis de memòria.
Entre moltes altres funcionalitats, el programari facilita la creació d’un arbre de continguts i la possibilitat d’inserir contingut multimèdia, activitats d’autoavaluació i diferents elements web.

Permet l’exportació del contingut creat a diferents formats. Així doncs es pot generar una pàgina web (HTML), un paquet SCORM, IMS o Common Cartridge, un fitxer de text, un fitxer ePub3 (llibre electrònic), etc. eXelearning genera contingut responsiu que s’adapta correctament a les pantalles d’ordinadors, tauletes i mòbils.

Raons per utilitzar eXeLearning:

  1. Eina impulsada des de l'administració
  2. Lliure, gratuïta i de codi obert.
  3. Permanència dels materials.
  4. Multiplataforma i "responsive".
  5. Fàcil incorporació de continguts.
  6. Materials accessibles.
  7. Exportació a diferents formats.
  8. Fàcil incorporació de materials a repositoris.
  9. Comunitat que dona suport.
  10. En continua millora.

eXeLearning i els REO (Recursos Educatius Oberts)

eXeLearning és l’eina perfecta per a la creació de REO (Recursos Educatius Oberts). Permet crear una Seqüència de Contingut Digital i mitjançant l’estàndard SCORM es pot implementar en un LMS (Learning Management System) com és Moodle.

D’aquesta manera aconseguim un material educatiu que té totes les característiques necessàries per ser considerat un REO:

  • Ha de ser de domini públic.
  • Ha d’estar publicat amb una llicència oberta que permeti l’accés gratuït als materials.
  • Ha de permetre el seu ús, adaptació i redistribució sense restriccions o unes restriccions mínimes.

Darrera modificació: dimecres, 19 de maig 2021, 14:50