Millorar el benestar de les persones que treballen al medi rural, concretament al sector forestal és imprescindible per a construir i mantenir un país i un món millor. Això només pot ser possible cuidant el territori des del territori i per tant és essencial dignificar les professions lligades a aquest sector.  

 

Per a contribuir a aquesta transformació es va iniciar el projecte POCTEFA-PYREMPFOR, un projecte transfronterer que enfronta el repte comú dels socis de desenvolupar les regions pirinenques mitjançant la valorització dels seus recursos locals, els boscos.

 

Com objectiu general pretén promoure el treball forestal transfronterer mobilitzant els diferents actors i implementant sistemes europeus de formació forestal innovadors amb la finalitat de millorar les competències de les persones i l’economia del territori. Millorar la transparència i reconeixement de les qualificacions professionals per al desenvolupament d’un mercat laboral forestal transfronterer. Contribuir a la promoció i a la dignificació del sector creant una xarxa de cooperació del treball.

 

La plataforma pública de treball, juntament amb l’observatori forestal pirinenc, és una eina per al desenvolupament del treball i l’harmonització de la oferta i demanda de treball i formació. És l’eina que ajudarà a reactivar el treball i l’economia de la zona de cooperació, massa basada en el sector serveis i terciari, i ajudarà a obrir l’oportunitat de ocupabilitat per als habitants del territori i per a la incorporació de joves.

 

En definitiva, millorar el propi territori i la qualitat de vida de la gent que hi viu.

 

https://www.eduforest.eu/?lang=fr&titre=pyrempfor-pirineos-pyrenees-2016-2019&rub=2&srub=6&body=45

 

Els socis del projecte:

 

-       Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya www.ctfc.cat

-       Escola Agrària Forestal de Sta Coloma Farners http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/formacio-innovacio/escoles-agraries/escola-agraria-forestal-santa-coloma-farners/

-       Consorci de la Vall del Ges, Oris i Bisaura- Formació Forestal Especialitzada http://www.formacioforestal.cat

-       CFPPA Ariège- Comminges à Pamiers www.cfppaariegecomminges.fr

-       Office NAtional des Forêts- Toulouse www.onf.fr

-       Centre Forestier de La Bastide des Jourdans  http://www.centre-forestier.org



Last modified: Tuesday, 25 May 2021, 2:59 PM