El mòdul de Síntesi consisteix en l'elaboració d'un treball on es posen en valor els coneixements, procediments i actituds adquirits i/o desenvolupats al llarg del cicle formatiu.

El mòdul de Síntesi ha de permetre culminar la integració dels continguts impartits al llarg del cicle, globalitzant i interrelacionant, i si escau completant, aquells continguts susceptibles de mostrar, al final del cicle formatiu, el grau d'assoliment dels objectius generals del cicle.

El Treball de Síntesi ha de ser la realització d’una memòria de pràctiques explicant les característiques del lloc on s’hagin realitzat, l’entitat, els usuaris, les tasques fetes, els continguts aplicats i els apresos, activitats programades per l’estudiant i portades a terme al centre, etc..  També s’haurà de realitzar un diari de camp on hi consti la tasca feta cada dia de pràctiques, com t’has sentit i què n’has après relacionat amb els continguts treballats al llarg del curs. S’hi podran afegir fotografies o vídeos, sempre amb el consentiment dels usuaris amb qui haureu estat.

Les hores de tutoria/Síntesi estan destinades a treballar amb aquest projecte. A part d’aquestes hores, és del tot recomanable també dedicar temps a fora del centre per perfilar aspectes d’aquest.