Esquema per setmanes


  • Aquí trobaràs materials de dificultat diversa per aprendre llengua. A cada secció tens la descripció del material i el nivell de dificultat. Decideix tu quins et són útils per anar treballant-los al teu ritme. Els qüestionaris i els JCLIC registren al teu Qualificador la nota que n'obtens perquè puguis veure els avenços que fas. 

    L'aula sempre és oberta, fins i tot en els períodes intertrimestrals i per tant no tanca mai. No hi ha intervenció del professorat però sí que pots resoldre els dubtes amb l'ajut dels teus companys des del fòrum.

  • Les aplicacions mòbils (app) són aplicacions informàtiques creades per ser utilitzada en telèfons intel·ligents, tauletes tàctils i altres dispositius mòbils. Es poden descarregar des de plataformes de distribució a un dispositiu mòbil però n'hi ha que poden ser descarregades directament a ordinadors, tant portàtils com de sobretaula.

    La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura facilita informació des de la web L'app de la setmana de l'oferta d'aplicacions per a dispositius mòbils en català.


    Aplica't és una aplicació en llengua catalana dedicada a l'anàlisi de dubtes dificultats i incorreccions amb explicacions i equivalències en castellà i anglès desenvolupada amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura. L'aplicació t'ajudarà a ampliar el vocabulari i a millorar la precisió lèxica mitjançant exercicis i activitats interactives. 


    Posa'ls és una aplicació pensada per aprendre i practicar de forma autònoma l'ús dels pronoms febles en català a partir d'explicacions teòriques senzilles i exercicis pràctics repartits en set apartats diferents que permeten assolir pas a pas els continguts de forma fàcil i amena. 

    Pica lletres és un joc que consisteix a lletrejar paraules en català i a resoldre diferents jocs lingüístics. Al Pica Lletres podràs lletrejar paraules, detectar barbarismes i errors ortogràfics, ordenar paraules desordenades, definir mots curiosos, formar paraules a partir d’un conjunt de lletres i trobar els mots amagats a la Sopa de mots.

    Sopa de lletres és una aplicació per jugar amb sopes de lletres de temes variats i nivells de dificultat.

    Premsa en català és una aplicació mòbil per llegir els principals mitjans de comunicació en català.

    Guies de conversa universitària és una aplicació que ofereix recursos de comunicació als universitaris nouvinguts que vénen a estudiar a Catalunya o als catalans que marxen fora. Combina el català amb el castellà el francès o l'anglès.

    WorldLayer és una aplicació mòbil per practicar el vocabulari bàsic català fent servir imatges d'alta qualitat

    Lex Talk és la primera xarxa social dissenyada per xatejar i practicar idiomes. Amb l’app per a mòbil, tria els idiomes que parles, els que vols aprendre, situa’t al mapa i… Lext Talk.

    Aparaulats permet formar paraules en català i en 11 idiomes més. Juga quan vulguis i contra tots els oponents que vulguis en un joc asincrònic, multiplataforma i multipartida. Pots jugar contra els teus amics o contra oponents aleatoris.

    DIEC2 El Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC) és l’obra de referència que estableix la normativa lèxica de la llengua catalana. A través d’aquesta aplicació, l’Institut posa a l’abast dels usuaris la versió completa i més actual de l’obra, que incorpora periòdicament les esmenes que són aprovades.

    El gran dictat és una aplicació que inclou dues proves del popular concurs televisiu: “La Frase Desfeta” i “El Gran Dictat”.

    WorldLayer és una aplicació mòbil per practicar el vocabulari bàsic català fent servir imatges d'alta qualitat

    El Mapa Literari Català compta amb una trentena de rutes literàries d’arreu dels Països Catalans, que permeten resseguir el traçat vital o literari dels  escriptors in situ, llegir fragments de la seva obra, mirar imatges que ens traslladen a la seva  època i escoltar els textos per veus d’autors i actors reconeguts. Tot aquest contingut es pot  trobar en català i, parcialment, està traduït al francès. 


    Aplicacions disponibles a: