Esquema per setmanes


  • Aquí trobaràs materials de dificultat diversa per aprendre llengua. A cada secció tens la descripció del material i el nivell de dificultat. Decideix tu quins et són útils per anar treballant-los al teu ritme. Els qüestionaris i els JCLIC registren al teu Qualificador la nota que n'obtens perquè puguis veure els avenços que fas. 

    L'aula sempre és oberta, fins i tot en els períodes intertrimestrals i per tant no tanca mai. No hi ha intervenció del professorat però sí que pots resoldre els dubtes amb l'ajut dels teus companys des del fòrum.


  • Lectures


    Els materials de Lectura Fàcil (LF) són llibres, documents i pàgines web elaborats amb especial cura perquè les persones amb dificultats lectores els puguin llegir i entendre. Segueixen les directrius internacionals de l'IFLA quant al llenguatge, al contingut i a la forma.

    Nivells de dificultat

    inicialbàsicmitjàavançat


    Paperdevidre és un portal dedicat en exclusiva al conte, a autors consagrats i nous, d’aquí i de fora, a contes d’ara i de sempre, inèdits i recuperats de l’oblit. Apostem per la creació, per la ficció, pel gènere breu, per obrir-vos tot de finestres narratives, una cada setmana, i donar al conte l’espai que es mereix a la xarxa, sense res que el destorbi o el relegui a un segon terme.

    Nivells de dificultat

    inicialbàsicmitjàavançat


    La Biblioteca del Corpus Literari Digital acull obres literàries d'autors catalans, tant de creació com de teoria i crítica, i traduccions. Totes les obres digitalitzades són edicions originals, en el sentit d'edicions publicades en vida dels autors (o bé primeres edicions d'obra inèdita), ja fora del circuït comercial. També es dóna accés a altres biblioteques virtuals disponibles a la xarxa. S'està realitzant, a més, el buidatge de continguts de les obres per tal d'oferir la possibilitat de cercar-hi textos concrets.

    Nivells de dificultat

    inicialbàsicmitjàavançat


    El Projecte Gutenberg és un recull de llibres electrònics que recull obres que han passat al domini públic, fonamentalment obres de referència i clàssics de la literatura. Des de l'enllaç d'aquí sota pots accedir a les obres en català que et pots descarregar

    Nivells de dificultat

    inicialbàsicmitjàavançat


    Ebooks per descarregar de la Biblioteca del NÚVOL

           

    Nivells de dificultat

    inicialbàsicmitjàavançat


    Recomanacions per llegir


    "Llibres a l'atac" és un microespai diari d'un minut de durada que té com a objectiu difondre 45 títols de la literatura catalana, en aquesta primera tongada, alhora que incidim en la divulgació de la lectura i el fet de llegir.

    Divulguem 45 títols d'obres literàries d'escriptors importants de la literatura catalana, encara que sovint no hem triat els seus títols més cèlebres sinó obres escrites per ells, esplèndides, que per les raons que siguin són menys conegudes entre el gran públic.

    Nivells de dificultat

    inicialbàsicmitjàavançat


    Recursos literaris orals i visuals


    La Fonoteca del Corpus Literari Digital vol contribuir a preservar aquella part del patrimoni fonogràfic català vinculat amb la literatura. Ofereix, així, l’audició d’enregistraments de les veus dels nostres escriptors recitant els seus textos, fent al·locucions, etc. Aquesta pàgina també conté enllaços a altres fonoteques virtuals amb audicions disponibles a la xarxa.


    L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i el Banc de la Memòria col·laboren en el projecte "Lletres i Memòria", amb la recol·lecció de records i testimoniatges dels escriptors i escriptores en llengua catalana que pertanyen a l'associació nascuts abans del 1944 i que s'aniran incorporant a mesura que s'enregistrin i editin les seves entrevistes

    A Endrets trobaràs informació sobre autors dels Països Catalans, els indrets que varen ser significatius en la seva obra, textos i rutes literàries