L'CFA La Selva atén alumnes d'edats compreses entre els 16 i 70 anys, aproximadament. Amb caràcter general, per accedir als ensenyaments i programes que s'imparteixen als centres i aules de formació de persones adultes cal tenir 18 anys, o bé complir-los en l' any natural de matriculació. Però als ensenyaments de l'educació secundària també hi poden accedir, amb caràcter excepcional persones majors de 16 anys.

La procedència de l'alumnat és molt heterogènia, tant a nivell geogràfic com a nivell sociocultural. Majoritàriament, l'escola està formada per alumnes que provenen de poblacions veïnes a Santa Coloma de Farners o que formen part de la comarca de La Selva, tals com Anglès, Amer, Sils, Riudarenes, Sant Hilari de Sacalm..., però també per alumnes nouvinguts procedents del Marroc, Gàmbia, Romania, l'Índia... Per tant, el panorama general del centre no queda exempt de la interculturalitat, cosa que no deixa de ser un reflex de la societat actual. Aquest fet, lluny de suposar un inconvenient, ha convertit l'escola en un pou de riquesa multicultural.

El grau de coneixements i el nivell d'estudis de l'alumnat també és molt divers. Cada persona presenta una història i unes característiques molt específiques. Per això és important que els docents del centre garanteixin la informació necessària sobre l' orientació de les possibles opcions formatives de l'alumnat, així com de l'organització i el funcionament de la formació de persones adultes en general. D'aquesta manera, l'educació es converteix en un instrument posat al seu servei i que els permet satisfer les seves expectatives.

Així doncs, la intergeneracionalitat, la diversitat i l'especificitat es converteixen en tres de les característiques més importants de l'alumnat del centre. Moltes vegades es tracta de col·lectius amb risc d'exclusió social. És per això que l'educació ha d'ajudar a explotar al màxim el seu possible potencial i a facilitar-los la integració en la societat d'avui.

Darrera modificació: dimarts, 16 de desembre 2014, 18:55