FINAL CERTAMEN LECTURA

 

El passat divendres la nostra alumna de 6è, la Jordina,  va participar en la final del XX Certamen de lectura escola en veu alta, de la Generalitat de Catalunya a l’auditori diputació Tarragona. Va ser una experiència molt enriquidora on, a més, els seus companys/es ho van poder veure en diferit per animar-la i donar-li suport!

Enhorabona per la feina feta Jordina!!!

TALLER DE COSTURA

 

 

A l’escola fem activitats col·laboratives amb tota la comunitat educativa. El dilluns per la tarda vam realitzar un taller de costura amb famílies voluntàries per tal de fer millores a l’escola

IAIOTECA 5è 12 d’abril

 

Els infants de 5è han gaudit d’una sessió de iaioteca, aquesta vegada acompanyada del títol En què somiava l’ós?, d’Albert Asensio. Finalment ens hem inspirat i hem fet una creació artística amb aquarel·la, veient que l’art en general ens dóna benestar i ens calma.

VISITA DELS CASTELLERS DELS NOIS DE TORREDEMBARRA

 

La colla castellera dels Nois de la Torre ens fan una visita a l’escola! Ens han explicat coses molt interessants sobre els castells i de la seva colla i hem fet algunes activitats relacionades amb els quatre pilars bàsics que ha de tenir un casteller/a: força, seny, equilibri i valor. Us deixem les imatges!

IAIOTECA 6è

 

El passat divendres els infants més grans de l’escola van gaudir d’una altra sessió de iaioteca. Aquesta vegada la lectura ens va convidar a escriure’ns una carta al nostre Jo del futur. A finals de curs rebrem la carta de nou escrita per nosaltres mateixos.

Cliqueu a la imatge per veure les fotografies!

COMENCEM RACONS TEMÀTICS

Els i les alumnes de la comunitat de mitjans, en tornar de vacances de Pasqua, hem començat uns racons temàtics presentats en diferents caixes.

Les temàtiques són:

  • Què hi ha més enllà de la Terra?
  • Invents o descobriments?
  • Juguem?
  • Les nostres llengües

Cada alumne/a ha triat el racó que més li ha interessat.

De ben segur que, a banda de millorar les competències específiques de llengua, aprendrem moltes coses d’altres àrees.

DIA DE CONVIVÈNCIA 6è

 

Els infants de 6è van realitzar una diada de convivència amb altres infants de 6è de l’escola Montoliu de la Riera de Gaià i l’escola Les Codinetes, de la Nou de Gaià, per tal de començar a establir vincles amb els futurs companys i companyes de classe a l’institut! Vam anar al Catllar a visitar el castell i a fer una ruta per l’entorn. Va ser un dia genial!

DIA MUNDIAL DE LA POESIA

 

Aquest dijous dia 21 de març tota la comunitat educativa hem celebrat el dia mundial de la poesia i, aprofitant la lectura col·lectiva que fem cada mes, hem tingut una diada ben especial abans de marxar de vacances!

DINÀMICA EMOCIONAL PELS MESTRES

 

 

A l’escola promovem i treballem cada dia perquè hi hagi bon ambient i benestar a tota la comunitat educativa. És per això que aquest passat dimarts la Natalia ens va regalar una dinàmica d’educació emocional per tot el claustre!

SORTIDA DESEMBOCADURA I PLANA DEL VINYET

El passat divendres vam fer una sortida de descoberta amb un itinerari per la Desembocadura del riu Gaià, fent diferents aturades i tallers relacionats amb els valors naturals d’aquest espai. També, vam visitar la platja de Tamarit amb el seu cordó dunar.

Els tallers que vam realitzar van ser els següents:

  • Els habitants de l’aigua: Investiguem qui viu al riu
  • Projecte Tortuga de Rierol versus exòtiques
  • Els ocells del bosc de ribera i el projecte de caixes niu
  • El cordó dunar, hàbitat del Corriol camanegre i altres espècies

COMUNITAT PETITS

COMUNITAT MITJANS

COMUNITAT GRANS

EMOCIONS

A la comunitat de mitjans ha vingut l’Íngrid, infermera del cap de Torredembarra, per parlar de les emocions, arran de la nostra pròpia experiència. Amb un dau, amb dibuixos de les 6 emocions bàsiques, havíem d’escriure una frase que tingués a veure amb l’emoció que ens havia tocat. Una vegada havíem escrit la nostra frase, escollíem un/a portaveu i una de les frases de l’equip, per poder llegir-la davant de tota la classe. 

 

CANVIS CORPORALS

A la comunitat de grans ha vingut l’Alba, infermera del CAP de Torredembarra, a fer un taller sobre les emocions.

Hem tractat temes tant interessants com els canvis corporals tant en els nens com en les nenes, l’ús i abús de les tecnologies o l’assetjament escolar. 

 

PRIMERS AUXILIS

Ahir, dimarts, l’Íngrid, infermera del CAP Torredembarra, ens va fer una xerrada sobre primers auxilis. Va ser molt interessant. Ens va explicar com hem d’actuar davant d’una urgència i què fer quan ens fem alguna ferida, ens donem un cop…

COEDUCACIÓ: LES JOGUINES

A la comunitat de mitjans a l’hora de tutoria hem jugat a Barbies i Kens i a cotxes de manera lliure. Ens n’hem adonat que a l’hora de jugar hi continua havent molts estereotips de gènere: la majoria de nenes prefereixen jugar a Barbies, mentre els nens prefereixen els Kens o mirar-s’ho des de lluny ja que jugar a “nines” no és per a nens. També hi han estat presents alguns comentaris sexuals de nens fent referència a les Barbies.

Tot i que s’han produït avenços, encara queda molt camí per recórrer i molta feina per fer si volem educar als i les infants per evitar els estereotips sexistes. Des de l’escola, ho seguirem treballant des de diferents aspectes, àmbits i moments.

Cal que els infants es puguin desenvolupar com a persones independentment del seu gènere, que siguin lliures per trobar-se a ells/es mateixos/es. Som nosaltres mateixos/es els que podem fer que això canviï, evitant reproduir rols ni estereotips.

Una bona acció coeducadora és fonamental per prevenir la violència masclista i LGTBIfòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.

Per tot això, és important que des de casa i des de l’escola treballem junts/es cap a la mateixa direcció. 

Seguim!

TALLER D’HIGIENE I INTIMITAT

A la comunitat de mitjans hem tingut la sort de tenir l’Alba, la infermera del CAP de Torredembarra, que ens ha explicat com i quan ens hem de netejar. Vam estar molt atents, vam fer moltes preguntes que ens anaven sorgint al llarg del taller i vam aprendre molt!