Diagrama de temas

  • EDITORIAL

    Cadascun de nosaltres és una persona única, amb un seguit de virtuts i defectes; de punts forts i punts febles; de possibilitats i de mancances,... però si treballem junts, si ens ajudem i ens deixem ajudar, podem fer molt per nosaltres mateixos i pels altres. Amb cadascun dels nostres petits, però únics i decisius, granets de sorra podem ajudar a construir un món millor per a tots nosaltres i en especial, pels nostres joves i els nostres infants.

    A vegades, poden més les diferències que els punts en comú. A vegades, ens guiem més per les aparences que pel que és més important de cada cosa. A vegades, desconfiem del que no coneixem... Però sovint, tot és més senzill del que ens pensem. Una de les qualitats que més ens caracteritza a tots, com a persones, és la capacitat i la necessitat d'estimar i de sentir-nos estimats; d'estimar i de tenir cura de les nostres criatures. Unes criatures que quan se senten valorades i estimades, tenen seguretat per a aprendre, avançar, desenvolupar les seves capacitats i créixer. Fins i tot els grans, quan pensem que la nostra opinió i els nostres accions són valorades per les persones que ens envolten, tenim més forces per, malgrat les dificultats, tirar endavant.

    En moments com el que estem vivint, l'educació de qualitat té encara més importància. Amor i educació són dos valors inqüestionables que ens hem d'esforçar per oferir als nostres infants. I és que, tal i com va dir Nelson Mandela: “L'educació és l'arma més poderosa per canviar el món” i aquesta “arma” és a les nostres mans, com a pares, familiars, … i mestres que dia a dia som al costat d'aquests nens i nenes i tenim el privilegi i l'oportunitat de poder-los ajudar a créixer i a desenvolupar-se com a persones.

    Us presentem la primera revista en format digital de l'Escola La Monjoia. Els seus alumnes han fet diferents treballs entorn La Interculturalitat i han vist que tots podem aprendre de tots, que junts podem aprendre molt millor i que és una satisfacció poder compartir els aprenentatges els uns amb els altres! Esperem que gaudiu de totes aquestes experiències i que els vostres desitjos de cara al Proper Any es facin realitat!!!

    Les mestres

    Sant Bartomeu del Grau, desembre de 2013

  • El lloc d´orígen dels nostres alumnes.

    D’on venim?

    Els nens i les nenes vam identificar en un mapa de tot el món el nostre país de procedència.

    Cadascú de nosaltres va explicar

    alguna cosa sobre el nostre país.

    Durant uns dies hem buscat vestits típics dels nostres països,

    ·        varen recollir  diferents imatges .

           i  vam haver d’esbrinar com és el país,

    ·        la seva capital,

    ·        el nombre d’habitants 

    ·        i la seva economia.

    ·       alguns lloc d’interès .

    Aquí podeu veure una petita mostra dels vestits dels nostres països d’ origen.