Administrador/a Espai de suport

Sistema de reserves

per Administrador/a Espai de suport - dimecres, 7 de gener 2015, 14:22
 

Nodes no incorpora cap mòdul com a sistema de reserves. El mòduls gratuïts disponibles a WordPress com a sistema de reserves (Booking) no ofereixen un bon equilibri entre funcionalitats i facilitats d'ús. Com a solució senzilla i prou funcional s'ha optat per implementar un sistema basat en Google Forms, Google Calendar i Google App Scripting.

Com funciona

A l'enviar una reserva mitjançant el formulari, es genera automàticament un esdeveniment al calendari associat. A la descripció de l'esdeveniment es mostra l'usuari i el moment en que s'ha fet la reserva. Si el recurs no està ocupat, es marca la reserva al calendari amb un asterisc. Si el recurs ja està ocupat, la nova reserva és registrada igualment però sense asterisc. Això indica que està "a la cua". En cas de que hi hagi més d'una reserva a la cua, el moment en que s'ha fet la reserva (registrat a la descripció) determina, lògicament, l'ordre de prioritat. Per fer reserves periòdiques o eliminar reserves és necessari accedir directament al calendari amb permisos d'administració (Coordinador TAC del centre, Cap d'estudis, etc.)

Podeu veure una demostració a http://agora.xtec.cat/nodes/reserva-de-recursos/ (per veure el formulari de reserves, heu d'estar autenticats amb el vostre compte usuari@xtec.cat)

Instruccions per fer el vostre sistema de reserves:

Pas 1. Crea un calendari públic

Selecció_819

Pas 2. Guarda l'identificador del calendari. El pots obtenir a Configuració, apartat Adreça del calendari, ID de calendari. 

Selecció_818  

Selecció_810

Pas 3. Obre el següent document i ves a Fitxer | Fes-ne una còpia. Pots posar-li de nom "Reserves Institut" o "Reserves Escola". Aquest document és un full de càlcul que té un formulari i un script associat.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1I64dAuDxKYxuvprbZtgDIAcXR57Q0Ad_u_C4AG6Qy-0/edit?usp=sharing

Pas 4. Tanca el document original (per evitar confusions) i vés a la còpia que has creat en el punt anterior. Dins del teu document, vés a Formulari | Edita Formulari. Defineix els elements del camp Aula o recurs que necessiteu en el vostre centre.

Selecció_817

Pas 5. El següent pas és vincular el teu Formulari/full de càlcul de reserves amb el calendari. Al segon full (Configuració) del teu full de càlcul, defineix l'identificador del calendari que has guardat abans.

conf

Pas 6. Ara hem d'activar un disparador que generarà un esdeveniment al calendari cada vegada que algú fagi una reserva amb el formulari que hem definit. Per activar el disparador has d'anar a al menú superior i fer clic a Reserves | Activar.

Pas 7. Ja només queda inserir el formulari i el calendari a la teva pàgina web. Copia el contingut generat a Codi de calendari+formulari i enganxa'l a la teva pàgina. Pots modificar l'alçada i amplada del calendari i formulari per a ajustar-los a les dimensions de la teva pàgina.

Selecció_820